Girgin Mektubu Paylaştı: “KÜÇÜK ESNAFIN KREDİ İSYANI!

​​​​​​​CHP Muğla milletvekili Süleyman girgin bir esnafın kendisine gönderdiği mektubu paylaşarak “esnafa kredi lafta kaldı” dedi.

Girgin Mektubu Paylaştı: “KÜÇÜK ESNAFIN KREDİ İSYANI!
  • 26 December 2022, Monday 10:38

Girgin şunları söyledi:

ESNAFA DESTEK LAFTA KALDI

“Sağılmamış süte şeker atmak diye bir tabir vardır. İktidarın yaptığı tam da bu. Esnafa müjde diye, umut tacirliğidir yapılan. Vaat bol, ama altı boş.

100 milyar liralık kredi paketi dediler ama bu 100 milyarı 5’er 10’ar milyarlık taksitleri halinde kullandırıyorlar. 100 milyarı 2024’ün sonuna kadar kullandırmak üzere planlamışlar. Yani iktidarlarının son birkaç ayında esnafa taahhüt ettikleri kredinin ancak 4’te 1’ini kullandıracaklar.

Zamanında kredi kullandırmayacaksanız o zaman müjde diye bu paketi neden açıkladınız?

Kur korumalı mevduat faizlerine kaynak aktarmaktan esnafa sıra niye gelmiyor?”

BANKAYA GİDİYORUZ PARA YOK!

Girgin’in paylaştığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Hayırlı akşamlar Sayın Vekilim, küçük esnafların sesi olmak için yazıyorum. Malumunuz 2022 yılı ülkemizdeki oluşan ekonomik krizden en çok biz küçük esnaflar etkilendi halâ da etkilenmekte. Her gün anlamsızca işletme giderlerimize zam gelmekte.

Bundan iki ay önce hükümetimiz tarafından küçük ölçekli esnafa vadesi uzun kredi faizi düşük kredi kullandırılacağı söylendi. Ancak biz bu krediyi kullanamıyoruz. Kredi kullandırılmadan önce söylenen tüm kriterleri yerine getirdik, evimizi ipotek verdik, arabamızı rehin verdik. İki esnaf arkadaşım da kefil olmuştur. Yatağan Esnaf Odası Başkanım ve Yönetimi “krediyi almakta uygundur” diye karar alıp yönetim olarak imzalamışlardır.

Ancak iki aydır krediyi kullanamıyoruz. Bu kredi için kullandırılacak olan kredinin parası gelmediği tarafımıza söylenmekte. Biz küçük esnaf işletmelerin bu krediyi acil kullanmamız gerekiyor. İşletmemiz ve işletmeci arkadaşlar iflasın eşiğine geldi. Bazı esnaf arkadaşlar iktidar partisi milletvekillerimize ulaşmış. Bütçe görüşmelerinden sonra bu konunun ele alınacağı söylenmiş ancak biz esnafların dayanacak gücü kalmadı Sayın Vekilim. Bu konuyu dile getirmenizi istiyoruz, sesimizi duyurmanızı istiyoruz. Saygılar.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık