Girgin, Muğla’daki tarım sulama tesisleri çilesini yeniden TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, “Muğlalı çiftçilerin sulama kanalı çilesi ne zaman bitecek?” diye sorarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı sorunu sulama tesislerini Devlet Su İşleri’ne devrederek, çözmeye çağırdı.

Girgin, Muğla’daki tarım sulama tesisleri çilesini yeniden TBMM’ye taşıdı

“Bütün çiftçilerimiz gibi Muğlalı çiftçiler de zor günler geçiriyor, üstüne bir de sulama sorunuyla uğraşıyorlar” diyen Girgin açıklamasında şunları söyledi:

 

SULAMA TESİSLERİ YA YENİDEN İNŞA EDİLMELİ YA DA MODERNİZE EDİLMELİ

“Muğla genelinde 450 bin metre açık, 150 bin metre uzunluğunda kapalı sistem sulama kanalı bulunmaktadır. Söz konusu sulama tesislerinin bir kısmı ekonomik ömrünü tamamlamış olup kullanılamamaktadır. Bu tesislerin birçoğu ya yeniden inşa edilmeli yada modernize edilmelidir.

Tesisler, mevcut durumlarıyla çok fazla su kayıplarına neden olması, yeterli alanı sulayamaması, yeterli çiftçinin yararlanamaması nedeniyle ekonomik olarak kayıplara neden olmaktadır. Muğla'da tarımsal faaliyetlerle uğraşan, üretim yapan, bu zamana kadar sulama tesislerine fayda sağlayan üreticiler için mağduriyet oluşmaktadır.”

Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarımı destekleme kapsamında ve üretici mağduriyetlerini biraz olsun önlemek için bu zamana kadar söz konusu tesislerde bakım-onarım ve temizlik faaliyetlerinde bulunmuş olup, söz konusu çalışmalara ara vermeden devam etmektedir. Yine de tesislerin DSİ’ye devri, sorunun köklü çözümü için elzemdir.

TESİSLER ACİLEN DSİ’YE DEVREDİLMELİDİR

Bütünlüğün sağlanması, tarımsal ürün deseninin oluşturulması, arazi toplulaştırma, tarla içi geliştirme hizmetleri ve su kaynaklarının kontrollü kullanımı açısından tarımsal sulama tesislerinin Devlet Su İşleri’ne devredilmesi gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda acilen adım atmalıdır.

Girgin son olarak, “Daha önce de bu konuyu TBMM gündemine getirmiştim. Dünyanın gıda krizini konuştuğu, ülkemiz tarımının çöktüğü günümüzde, Merkezi Bütçe’nin bütün imkanları kullanılarak, tarım alanındaki bütün sorunlar il il, ilçe ilçe ele alınıp çözülmelidir. Tarım ve Orman Bakanlığı bu yönde hareket etmese de, Partimizin çabası bu yöndedir. Çiftçilerimizin sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi. 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık