Girgin: SGK emekçisi artık yeter diyor

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sosyal Güvenlik Kurumu emekçilerinin taleplerini TBMM’de söz alarak dillendirdi.

Girgin: SGK emekçisi artık yeter diyor

“İş yükü katmerlenerek artan ve  işleri yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık isyan ediyor” diyen Girgin, EYT ile iş yükleri daha da  artan SGK emekçilerinin taleplerine dair yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HAFTA SONLARI DAHİL HİZMET VERİYORLAR

“Pandemi döneminde olduğu gibi borçların yapılandırılması ve prim affı dönemlerinde de SGK emekçileri, hafta sonları da dâhil olmak üzere hizmet vermektedirler.

EYT'de 2,5 milyona yakın kişinin emekli olacağını düşündüğümüzde 33 bin SGK emekçisinin bu sayıyla bu yükün altından kalkabilmesi mümkün değildir.

ACİLEN PERSONEL ALINMALI VE İKRAMİYE, 3600 EK GÖSTERGE SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Tüm bu süreçlerde bireysel olarak haklı itirazlarda bulanan hiçbir çalışan dinlenmediği gibi, hiçbir çalışanın yaşam şartlarında ya da ücretlerinde bir iyileştirmeye de gidilmedi. SGK'ye acilen personel alımı gerçekleştirilmeli, devasa iş yükü altında ezilen SGK emekçilerinin 666 sayılı KHK'yle gasbedilen ve on bir yıldır ödenmeyen ikramiyeleri derhâl ödenmeli, 3600 ek göstergeleri verilmeli, tüm çalışanlara hak ettikleri fazla mesai ücretleri ve ikramiyeleri acilen ödenmelidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına yakışır olanı yapmalı kendi çalışanının sesine kulak vermelidir.

SGK’YI ÇALIŞANLARININ TALEBİ ETRAFINDA YENİDEN LİYAKATLE İNŞA EDECEĞİZ

Girgin son olarak “14 Mayıs’tan sonra bütün kurumlarda olduğu gibi, SGK’da da bir anlayış değişikliğine gideceğiz.  SGK çalışanlarının gasp edildiği mahkeme kararları ile sabit olan ikramiye, ek ödeme haklarını iade edeceğiz. Angarya, esnek kuralsız çalışmayı bitireceğiz.  Mobbingi çalışma yaşamından çıkaracağız. Tecrübeli personelin deneyimlerinden yararlanarak kurum aidiyetini dirilteceğiz. Kısacası SGK’yı çalışanlarının talebi etrafında yeniden liyakatle inşa edeceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık