GİRGİN: SIRA TEİAŞ’IN PEŞKEŞİNE GELDİ!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Elektriğin üretimi ve dağıtımı yandaşlara peşkeş çekildi. Sıra iletimde. Tek Adam Rejimi, TEİAŞ’ı özelleştirmeye hazırlanıyor” diyerek, özelleştirmelerin halka zam yoksulluk ve yolsuzluk olarak döndüğünü vurguladı.

GİRGİN: SIRA TEİAŞ’IN PEŞKEŞİNE GELDİ!

ÖZELLEŞTİRME FATURALARI DAHA DA ARTTIRIYOR

Girgin konuşmasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Kararları ile her şey bir gecede çıkan kararlarla satılıyor. Makine Kimya Endüstrisi’ni anonim şirkete dönüştürerek özelleştirilmesinin önünü açan iktidar şimdi de TEİAŞ’ı özelleştirmeye hazırlanıyor.

Elektrik üretimi ve dağıtımı çok önceden özelleştirilerek, yandaşlara peşkeş çekilmişti. Sıra iletime geldi. Elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 12 seviyelerinde zamlar yağdırarak halkın canına okuyan iktidarın TEİAŞ’ı da özelleştirme kapsamına alması hem işçileri hem de halkımızı mağdur edecektir.”

TECRÜBEYLE SABİT: ÖZELLEŞTİRME ZAMDIR, YOKSULLUKTUR, YOLSUZLUKTUR

Girgin şöyle devam etti:” Elektrik alanında daha önce yapılan özelleştirmelerin halka ve ülkeye daha kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektrik olarak döneceği söylenmişti. Hiçbiri olmadı tam tersi faturalar arttı.

2020 ve 2021 yılında dağıtım şirketlerine toplam %79 indirim yapılmasına rağmen, elektrik fiyatlarına indirim yerine son 2,5 yılda %70 i aşan bir zam yapıldı. Tecrübeyle sabittir: Özelleştirme zamdır, yoksulluktur, yolsuzluktur. İktidarı bu yanlıştan vazgeçmeye çağırıyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık