Girgin: “Staj SSK başlangıcı olsun!”

Ankara’da staj mağduriyeti yaşayan işçiler eylemdeydi. Ülkenin dört bir yanından gelen Staj Sigortaları Mağdurları Derneği üyeleri, Anıtkabir ziyaretinin ardından Ulus Meydanı’nda  "Staj SSK başlangıcı olsun", "Meslek lisesi memleket meselesi" yazılı pankartlarla toplandı.

Girgin: “Staj SSK başlangıcı olsun!”
  • 14 December 2022, Wednesday 9:06

Daha önce konuyu TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren ve eylem alanına giderek işçilere destek veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

STAJ MAĞDURLARI SEÇİM VAADİ DEĞİL GERÇEK ÇÖZÜM İSTİYOR

“Staj ve çıraklık mağduriyeti yaşayan bir buçuk milyona ulaşan insan var. Staj mağduriyeti emekçilerimizin önemli bir sorunu. Meslek lisesinde, üniversitelerde ve meslek yüksekokullarında zorunlu staja tabi tutulan; sanayide, araba tamirhanelerinde, kuaförlerde ve benzer iş kollarında çalışan gençlerin sigortalılıkları emekliliğe başlangıç sayılmıyor. Sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa süreli sigorta primleri yatırılıyor. Fiilen çalışan, sigortalı olan bu gençlerin, gerekirse o dönemleri borçlandırılarak, çalıştıkları günler emekliliğe sayılmalıdır.

EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDERSENİZ SON SÖZÜ MEYDANLAR SÖYLER!

Daha önce iktidar bu konuda staj mağdurlarına seçim süreçlerinde sözler verdi. Seçimlerin ardından bu sözler unutuldu. Emekçilerimiz de örgütlenerek haklarını meydanlarda arıyorlar. Emek mücadelesinin kuralıdır: emekçileri mağdur ederseniz son sözü meydanlar söyler! Partimiz bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır.”

Editör: Nuran Uras
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık