Gözlükçüler Tam Kapatma Döneminde Açık Olacak

​​​​​​​Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği Başkan Yardımcısı Levent Akyer, tam kapanmanın yaşanacağı günlerde Gözlükçülerin açık olacağını söyledi.

Gözlükçüler Tam Kapatma Döneminde Açık Olacak

27 Nisan 2021 tarihli ve 89780865-153-7576 sayılı İçişler Bakanlığının yazısı ile tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan tam kapanma döneminde; ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuş olup bu doğrultuda, optisyenlik müesseselerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet gösterecekler.

Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği Başkan Yardımcıs  Levent Akyer, konuyla ilgiliyaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Optisyenlik müesseseleri ile ilgili usul ve esaslar, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve bu Kanun’a istinaden çıkarılan 18.01.2014 tarih 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik hükümleri ile düzenlenmiştir.

Söz konusu Kanun’un 6’ıncı maddesi birinci fıkrası hükmü ile Optisyenler, yalnız koruyucu gözlükleri, güneş gözlüklerini ve göz hastalıkları uzmanı tabipler tarafından verilen reçetelerde yazılı numaralı gözlük camlarını, her türlü lensleri, optik görme gereçlerini ve gözlük çerçevelerini satış yetkisi verilmiştir. Optik ürünler” ilaç ve tedavi kapsamında” değerlendirilen, geri ödeme sisteminde bulunan tıbbi cihazdır.”

Optisyenlik müesseseleri “al-sat tıbbi cihaz satış noktası ticarethanesi” değildir.

Gözlükçüler hekim reçetesine göre meslek bilgisini de katarak hastaya özel, göz ve görme sağlığını koruyan ve devamlılığını sağlayan ,”ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen, geri ödeme sisteminde bulunan tıbbi cihaz satar. Danışmanlık hizmeti yapar. Servis hizmeti sunar. Gözlük çağdaş bir toplum inşa etmenin anahtarıdır.

Sağlık meslek mensupları: Tabip, diş tabibi, eczacı, hemşire, ebe ve optisyen ile 1219 sayılı Kanunun ek 13.üncü maddesinde tanımlanan diğer meslek mensuplarını,’’ şeklinde tanımlanmıştır.

Sağlık hizmetleri bir bütündür. Göz görme sağlığı bakım ve danışma hizmetlerimizi özetle halk sağlığının koruması görevimizi, bölgemizde ve tüm ülke çapında en ücra köşesinde tam kapatma döneminde, saat 10:00-17:00 arasında kesintisiz sunacağız. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık