Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan pandemi sürecinde üreticilere vatandaşlara müjde

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bu akşam başlayacak olan tam kapanma uygulaması öncesinde ilçemizde kurulan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdi. Sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve üreticilerimize ve ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız” dedi.

Başkan Tokat’tan pandemi sürecinde üreticilere vatandaşlara müjde

Vatandaşlarımızın ihtiyacı için seferber olmuş durumdayız

Sosyal Medya aracılıyla açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “ Yarın uzun sürecek bir kapanma dönemine giriyoruz. Son gün olarak bugün Milas’ın birçok noktasında denetimlerimizi, kontrollerimizi ve incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bafa’dan Örene kadar köylerimizden Boğaziçine kadar birçok yerde ekiplerimizle beraber durumu kontrol ediyoruz. önlemlerimizi alıyoruz.  Yapılacak çalışmaların  programlarını belirliyoruz. Bu noktada da şuan son olarak Cuma pazarımıza gelmiş durumdayız. Kurallar çerçevesinde vatandaşlarımızın duyarlılığıyla gayet normal gidiyor süreç. Ekiplerimiz alanda, vatandaşlarımızın iyiliği için vatandaşlarımızın ihtiyacı için seferber olmuş durumdayız.

Şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz

Bugün itibariyle pazarlarımızın son anı. Yaklaşık 20 gün pazarlarımız kurulmayacak. Bu da bazı problemleri beraberinde getiriyor. Şu anda sizinde takdir edeceğiniz gibi üreticilerimizin ürünlerini en çok en bol şekilde ürettikleri dönem. Eğer 20 gün süresince bu ürünlerin satılamaması gibi bir durum ortaya çıkarsa elde telef olacak. Bu anlamda da üreticilerimiz büyük zararlara uğrayacaklar.  Aynı zamanda da eve kapanan yurttaşlarımızın da  taze sebze ve meyve yeme olanağı ortadan kalkacak.  Buna çare aradık. Bunun üzerinde birkaç gündür çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Kaymakamlığımız, Ziraat odamız ve belediyemiz ortak istişaresiyle çözümler aradık. Şu anda toplantılarımız devam ediyor. Ancak şunu bugünden söyleyebilirim. Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve sadece üreticilerimize ve sadece ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız. Hem üreticimizi destekleyeceğiz hem de eve kapanan yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardımcı olmuş olacağız.

Belediye olarak halkımızın yanındayız

Şu anda Kaymakamlık, Ziraat Odası ve Belediyemizce toplantı devam ediyor. Yarından itibaren kararlar netleştiğinde satış noktalarını halkımıza ayrıca ilan edeceğiz. Üreticilerimizin yani köylerde ve tarlalarda sebze ve meyve üreten üreticilerimizin Ziraat odası kanalıyla müracaat etmeleri halinde  şehrimizin belli yerlerinde satış noktaları düzenleyerek, üreticimizin kendi ürettiği malları halkımıza satması için bir fırsat yaratıyoruz. Ve bunun için de hem Kaymakamlığımıza hem Ziraat Odamıza  Belediyemizle yapmış olduğu iş birliği için teşekkür ediyoruz.

Belediye olarak halkımızın yanındayız. Önümüzdeki süreçte hem esnafımıza yardımcı olma hem belediye kiracılarımıza ve halkımıza bazı ödeme kolaylıkları veya muafiyetler getirme konusunda da arkadaşlarımızla çalışıyoruz.  Bu konuda da halkımıza ve esnafımıza destek olacağız” dedi.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis