“GÖZÜ AÇIK GİTTİ, ŞİMDİ KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Milas’ın eğitim camiasına olan katkılarıyla 7’den 77’ye büyük takdir toplayan merhum hayırsever Dr. Mete Ersoy’un eşi Günseli Ersoy, ortaokula ek bina yapımı için oluşturulan protokol sonucu müteahhit firmaya 650 bin lira ödenmesine rağmen yatırımın halen yapılmadığını belirterek, “Rahmetli eşim bu yarım kalan yatırım nedeniyle gözü açık gitti, şimdi ise kemikleri sızlıyor.” diye konuştu. 

“GÖZÜ AÇIK GİTTİ, ŞİMDİ KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Haber: Volkan Yıldız

Merhum hayırsever iş adamı Dr. Mete Ersoy’un eşi Günseli Ersoy, müteahhit Ali Nazmi Sünnetçioğlu’nun ücretini almasına rağmen yarım bıraktığı 650 bin liralık eğitim yatırımı nedeniyle eşi Dr. Mete Ersoy’un gözünün açık gittiğini ve şuanda mezarında kemiklerinin sızladığını söyledi. Habermilas’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Günseli Ersoy, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’na yapılması planlanan 4 derslikten oluşan ek bina için 30 Eylül 2015 tarihinde Muğla Valilik makamında protokol imzalandığını, 18 Nisan 2016 tarihinde de Milas Kaymakamlığında ek protokol yapıldığını hatırlattı. Merhum Dr. Mete Ersoy’un müteahhit Ali Nazmi Sünnetçioğlu’na ek bina yapımı için banka kanalıyla 650 bin lirayı ödeme yaptığını söyleyen Günseli Ersoy, sonrasında gelişen süreçte müteahhidin sorumluluğunu yerine getirmemesi sebebiyle yatırımın yarım kaldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Eşim, Müteahhit Ali Nazmi Sünnetçioğlu’na hayattayken bu ek bina için 650 bin lira ödeme yaptı. Sonra Müteahhit Ali Nazmi Sünnetçioğlu telefonlarımıza dahi cevap vermez oldu. Daha sonra bir gün görüştüğümüz Ali Nazmi Sünnetçioğlu, bu parayı Uzak Doğu’da seyahat esnasında harcadığını söyledi. Eşim bu ek binanın yapılması için maddi harcamanın yanı sıra çok fazla manevi olarakta çaba harcadı, girişimlerde bulundu. Ama olmadı eşim Dr. Mete Ersoy, 27 Temmuz 2017 tarihinde vefat ederken bu yüzden gözü açık gitti. Şimdi ise mezarında kemikleri sızlıyor.”

“650 BİN LİRALIK EĞİTİM BAĞIŞININ TAKİBİ SADECE VARİSLERİN İŞİ DEĞİL!”

Müteahhidin sorumluluğunu yapmaması üzerine Dr. Mete Ersoy’un cenazesinde protokol üyelerinden bu konunun takipçisi olmalarını istediğini belirten Günseli Ersoy, “Eşimin cenazesinde Kaymakam beye ve Emniyet Müdürüne ricada bulundum. Bu müteahhidin bulunmasını ve gerekenin yapılmasını söyledim. Biz varisler olarak bu işin neticelendirilmesi için çaba harcıyoruz, yasal olarak konunun da takipçisi olacağız. Ancak bu çocukların eğitimi için verilen bağışın takipçisi olmak sadece varislerin görevi değil. Devlet yetkililerinin de kamu adına verilen bu bağışın takipçisi olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

İKİNCİ HAYIRSEVER YATIRIMI DA KAMUYA KAZANDIRILAMADI

Milas’ta elde ettiği başarıyla marka okul olarak gösterilen Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’na şuan için kazandırılamayan 4 derslikli ek binanın büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Rabia Tuna, bu zorunlu ihtiyacın acilen karşılanması için yine hayırsever eğitim gönüllülerinin kapısını çaldıklarını söyledi.

150 metrekarelik kapalı alan, 3 derslikli tasarım beceri atölyesi ve kütüphane inşasının, yaklaşık 200 bin liralık hayırsever desteğiyle tamamlandığını ancak hizmete açılamadığına dikkat çeken Tuna, yetkili mercilere seslenerek, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımız, Tasarım Beceri Atölyelerini 2023 vizyon belgesinde açıkça ortaya koydular. Biz de hiç bir ödenek almadık. Hayırseverlerimizi okulumuza yavrularımızın geleceğine yatırım için davet ettik. 150 metrekarelik kapalı alan, 3 derslikli tasarım beceri atölyemiz ve kütüphanemiz tamamlandı. Ancak hiç bir maddi destek sağlanmadığı gibi olumlu rapor verilmediği için bu eğitim yatırımı da hizmete açılmamıştır. Beklemektedir! Sonuç olarak hayırseverlerin desteğiyle oluşturulan 200 bin liralık yatırım yine kamuya kazandırılamadı. Okulumuzda 512 öğrencimiz var, son üç yılda 153 öğrenci sayısı arttı. Okulumuzda büyüyoruz. Bu gerekli yatırımların harekete geçirilmesini, yetkililerin bu konuda çözüm üretmelerini, Dr. Mete Ersoy’un en büyük mirası olan bu eğitim yatırımlarına, diğer hayırsever katkılarına geleceğimiz adına sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık