İstanköy’de Türk Filmleri Festivali’ne katılan Milletvekili Suat Özcan: AYNI DENİZİN AYNI GÜNEŞİN İNSANLARIYIZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen 9. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın Kos (İstanköy) ayağı 22 Eylül günü perdelerini açtı.

İstanköy’de Türk Filmleri Festivali’ne katılan Milletvekili Suat Özcan: AYNI DENİZİN AYNI GÜNEŞİN İNSANLARIYIZ

Festival kapsamında İstanköy’de ziyaretlerde bulunan Milletvekili Suat Özcan, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Milletvekili Suat Özcan Belediye meclisinde yaptığı konuşmada;

Bölgede Turizimde etkin İstanköy ve Bodrum arasındaki kültürel etkileşimin ve ticari faaliyetlerin iki ülke arasında olması gereken siyaset olması gerektiğini belirtti.

“Rakip değil Dostuz” diyen Özcan; “bir arkadaşınızı bir gün İstanköy’de bir gün Bodrum’da görebilir, aynı simalar ile karşılaşabilirsiniz. Sonuçta aynı denizin aynı güneşin insanlarıyız.

Bu gün ortak değerlerimizi sanatsal ürünler ve Sinema eserleriyle bir araya getiren Türk filmleri festivaliyle bir adım daha öteye taşıyarak iki ülke ilişkilerine , Sinema sektörüne ve Bölge ilişkilerine  oldukça katkısı olduğu ortadadır. Bu sebeple festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Diyerek, Kos ve Bodrum ilişkilerinin önemini vurguladı.

Mv Suat Özcan Etkinliğin Kos (İstanköy)’da gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara, İstanköy Belediye Başkanı Nikitaras’a, İstanköy Müslümanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Dernek Başkanı Kadri Memiş ve Başkan Yardımcısı Aytül Haydaraki’ye özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Festivalin Kos etkinliklerine Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Atıf Şekercioğlu, Nikitaras, İstanköy Belediyesi’nin başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Güney Ege Bölge Başkanlığı temsilcisi, İstanköy Müslümanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Sisay Dernek Başkanı Cenk Sezgin, Sumru Yavrucak, TESİYAB Başkanı yönetmen Birol Güven, Gani Müjde, Gürgen Öz, Özge Gürel ve bir çok oyuncu ve yönetmen katılım gerçekleştirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık