Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

GSB yaz spor okulları düzenlenen törenle açıldı

Futboldan hentbola, basketboldan voleybola, onlarca branşta Gençlik Spor Bakanlığı Spor Okulları’na kayıtlar başladı. 5-18 yaş arasındaki tüm çocukların ve gençlerin ücretsiz kaydolabileceği GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Okullarına kayıtlar Menteşe Spor Salonunda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Muğla Gençlik ve İl Müdürü Ömer İlman, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla Halk Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, Kızılay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, Siyasi Partilerin temsilcileri, çocuklar, gençler ve aileleri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

GSB yaz spor okulları düzenlenen törenle açıldı

Tüm Türkiye’yle birlikte Muğla’da da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde faaliyet göstermekte olan Yaz Okulları, Covid-19’dan sonra evlere kapanmak zorunda kalan çocukların ve gençlerin spora tekrar tüm coşkularıyla dönmelerinde yardımcı olmayı amaçlıyor. Çocukların ve gençlerin spor alanlarına dönmeleri nedeniyle büyük bir heyecanın yaşandığı törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman geleceğin teminatı olan gençlere hizmet etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Doğası, tarihi, kültürü, coğrafi yapısı ile yeryüzü cenneti olan Muğla’mız 12 ay boyunca her türlü sporun yapılmasına imkân sağlayan nadir illerimizden birisidir. İl Spor Okullarımızda 24, Engelli Spor Okullarımızda ise 12 olmak üzere toplam 36 branşta ilimiz genelinde 5000’den fazla çocuk ve gencimizin faydalanacağı programımız başlıyor.

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ.SPORA ENGEL YOK”

Özellikle engelli genç ve çocuklarımızın da spor yapabilmesi için bu yaz onlar için de branşlar ekledik. Engelli çocuklarımızın ailelerinin moral güçlerini yüksek tutarak özel çocuklarımızla daha iyi ilgilenmelerine destek olmaya çalışıyoruz. Aldığımız tedbirler ve çalışmalarımızla bu yaz engelli genç ve çocuklarımız daha çok spor yapacaklar.

“ŞİMDİ HAREKET VE SPOR ZAMANI”

Sevgili gençler her türlü bağımlılıktan uzak, bu hayatta iyi insan, iyi vatandaş olarak çaba göstermenizi ve sporla daha güzel günler geçirmenizi umuyorum. Pandemi döneminde siz çocuklarımız ve gençlerimiz çok büyük fedakârlık göstererek evde kaldınız, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif açıdan mağdur oldunuz. Şimdi artık Hareket ve Spor zamanı diyoruz! Bu zamanı doya doya yaşayın. Çünkü bunu sonuna kadar hak ettiniz.

İl Spor Okullarımıza katılan tüm gençlerimize, çocuklarımıza, antrenörlerimize ve mesai arkadaşlarıma başarılar diliyor, çalışmalarımızda bizlere destek olan başta sayın Valimiz, vekillerimiz, paydaş kurumlarımız ve çok değerleri velilerimize teşekkür ediyorum. GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları çalışmalarının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Murat Kahraman ise kendisinin de spora düşkün olduğunu ve Muğla’da yapılan çok sayıdaki sportif etkinliğin kendisini şanslı hissettirdiğini ifade ederek “Pandemi dolayısıyla yaşanan birçok sıkıntıyla birlikte her birimiz, her çocuğumuz spordan uzak kalmıştır. Ancak artık kötü günler sizlerin de desteğiyle geride kalmış, birçok sportif faaliyet ve etkinlik yapılmaya başlanmıştır. Yaz okulları sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz birçok branşta spora yönelerek daha güzel bir şekilde zamanlarını doldurabileceklerdir. Umarım sporun da desteğiyle daha mutlu olurlar, daha güzel günler geçirirler. Bu programda, bu çalışmalarda emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarımıza ve değerli gençlerimize teşekkür eder, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım” dedi.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis