Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gül: “Duyarsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız”

​​​​​​​Milas TARİŞ S.S. 153 Nolu Zeytin ve Zeytin Yağları Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, yönetim kurulu üyeleri ve Kooperatif Müdürü Elin Alpay’ın da katıldığı basın toplantısıyla, geride bıraktığımız hafta sonunda, kooperatife ait zeytinyağı fabrikası ile ilgili bir vatandaşın eleştirilerine cevap verdi. Başkan Gül; “Biz her türlü eleştiriye açık ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahibiz. Keşke vatandaşımız eleştirisini veya şikayetini doğrudan bize gelip iletseydi. İyi niyetle bize ulaşan her soruna bugüne kadar duyarsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız” dedi.

Gül: “Duyarsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız”
  • 21 December 2022, Wednesday 13:56

Kooperatif hizmet binasında gerçekleşen basın açıklamasında Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, “Tariş olarak birincil önceliğimiz çok para kazanmak değil. Üstelik bunu az sayıdaki personelle elde etme düşüncesinde hiç olmadık. Sezonun başlamasıyla birlikte vardiyalı sisteme geçerek, gündüz ayrı, gece ayrı ekiple vatandaşımıza ve ortaklarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu noktada çalışanlarımızdan kaynaklı herhangi bir sorun da yaşanabilir. Önemli olan bu davranışın kasıtlı olarak yapılıp yapılmadığıdır. Personelimiz hata da yapmış olabilir ancak bu sorunun çözümü orada çalışanlara bağırıp çağırmak veya ‘sizi basına vereceğim’ demek değildir” diyerek, kooperatif ortağı olmayan bir vatandaş ile zeytinyağı fabrikası çalışanları arasında yaşanan tatsız olayı şöyle anlattı.

ANCAK BİZİM DE BÜTÇEMİZ BELLİ VE SINIRLIDIR

“Kooperatif olarak biz de hem personel sayımızı artırmak, hem de fabrikadaki ekipmanların sayısını çoğaltmakla uğraşıyoruz. Ancak her şey istenildiği zaman hemen olmuyor. Bu bir bütçe meselesidir… Sezon başında 500 kilogramlık plastik kasalardan 70 adet sipariş vermiştik. Talebin yoğun olması nedeniyle ikinci kez 70 addet daha sipariş verdik. Yani mevcut kasa sayımıza 140 adet daha ilave ediyoruz. 140 adet kasaya 224 bin lira ödedik. Söylediğim gibi kar amacı güden bir kooperatif değiliz ancak bizim de bütçemiz belli ve sınırlıdır.

Her şeyden önce ben ve tüm arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarımız üretime, üreticimize ve insana değer veren insanlarız. Onlar bizim varlık sebebimizdir. Onlara saygıda kusur etmek aklımızın ucundan bile geçmez. Çünkü üreticimize en iyi şartlarda hizmet etmek için yıllarca emek veriyor, her yıl kendimizi geliştiriyor, çalışma koşullarımızı iyileştiriyoruz. Eğer çok para kazanmak gibi bir derdimiz olsaydı işlemek üzere üreticiden aldığımız zeytindeki ondalığı yüzde 6 değil, yüzde 10 olarak belirlerdik. Kaldı ki bizler tüccarlarımıza da çok değer veriyor, Milas’ın zeytini ve zeytinyağını değerlendirmek adına verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz. Biz aynı iş kolunda bölgemize ve ülkemize hizmet veren kurumlarız. Önemli olan Milas’ın, Milaslı üreticinin kazanmasıdır.”

MİLASLI HEMŞEHRİLERİMİZİN KENDİ KURUMUNA SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ

Başkan Gül, 1500 ortaklı kooperatifin modern bir fabrika ve diğer hizmet birimleriyle ‘altın madalya’ için yarışan bir ekip olarak gördüklerine de vurgu yaparak “Bizler, 1500 ortağımızın bize emanet ettiği bu kooperatifi kendi malımız gibi koruyor, öyle çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi ortaklarımızın ve tüm Milaslı hemşehrilerimizin kendi kurumuna sahip çıkmasını istiyoruz. Bizler de emanet edilen bu kurumu daha iyi bir noktaya getirmek için gece-gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla çalışıyoruz” dedi.

Açıklamasını tamamlayan Milas TARİŞ S.S. 153 Nolu Zeytin ve Zeytin Yağları Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, bu tür üzücü şeylerle kuruma ve çalışanlara zarar verilmek istendiğine dikkat çekti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık