Güllük Liman Projesi’nde mesele yargıya taşınacak gibi..

Gündeme çeşitli adlarla gelen  Güllük Liman Genişletme / Güllük Limanı Yeni İskele projesinin ÇED Raporunun  onaylanarak Çevre Bakanlığı'nın sitesinde duyurulmuş olmasına ilişkin tepkiler sürüyor.

Güllük Liman Projesi’nde mesele yargıya taşınacak gibi..

Bu konuda çeşitli dilekçe örnekleri birkaç gündür hazırlanıp, paylaşılıp, ilgili birimlere iletilirken, Güllük'te belediye Evlendirme salonunda da bu konuda geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Güllük’ün yanı sıra Boğaziçi köyü, Kıyıkışlacık ve Milas'tan yurttaşlar, CHP ve İYİ Parti temsilcileri katıldı. Güllük muhtarı Ali Polat, Orjan Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kisirlioğlu, Güllük tekne kaptanı Mehmet Dönmez ve mahalle meclisi üyesi Turan Kıymaz'ın yönettiği toplantıda Güllük'ün başka sorunları da gündeme geldi.
Siyasi iktidarın hukuk tanımadan bildiğini okuması, aklına koyduğunu yapması, bu konuda da ancak yargı yoluyla yürütmeyi durdurma kararı alınabileceği düşüncesini gündeme getiriyor. Kemal Kisirlioğlu, toplantıdakilere seslenerek, mesele İdare Mahkemesi'ne yansıdığında aynı kalabalığın tepkilerini göstermesini istedi.
 Öte yandan, Mehmet Dönmez'in önerisiyle,  Güllük'ün başka sorunlarını gündeme getirmek, tartışmak ve çözüm üretmek amaçlı bir WhatsApp grubunun oluşturulması için toplantıya katılanlar isimlerini ve telefon numaralarını yazdılar.
Toplantıda alınan karara göre, bugün sabah 10.00'da Milas Belediyesi Güllük hizmet binası önünden kaldırılacak araçlarla yurttaşlar dilekçelerini il Çevre Müdürlüğü'ne vermek için yola çıkacaklar. Bugün durumu uygun olmayanlar Cuma günü Milas İlçe Çevre Şefliği'ne dilekçelerini verecek.


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık