Gün öğretmenlerimizin

​​​​​​​Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yayınladıkları mesajlarla kutladılar.

Gün öğretmenlerimizin
  • 24 November 2022, Thursday 10:00

Vali Tavlı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” Diyerek başladığı açıklaması şöyle devam etti;

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözleriyle öğretmenlerin görev ve sorumluluğunun önemine işaret etmiştir.

Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, Cumhuriyetimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve mutlu bireyler olarak yetiştirmeleridir. Ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve üretken gençlerle Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapacağımıza, geleceğimizin her zamankinden daha aydınlık olacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyor, geleceğimize yön veren, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin bir kez daha “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyorum.”

Başkan Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, dünyayı barış içinde daha yaşanır bir hale getirmek için en güçlü devrimin eğitim olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizde fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Türkiye Cumhuriyeti'mizin ikinci yüzyılında, Atatürk'ün yolunda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, bilimde, sanatta, teknolojide her alanda sorgulayan, yeteneklerinin farkında, fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle mümkün olacaktır. Bu da yarışmacı değil katılımcı, araştıran, çağa ayak uyduran, temelleri sağlam bir eğitim sistemi ile sağlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” sözü ile öğretmenlerimizin yol haritasını çizmiş ve onlara ne kadar güvendiğini de göstermiştir. Öğretmenlerimizin başarısı ve kabiliyetli yeni nesiller ile Atatürk’ün bizlere emaneti Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Tokat’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Erken yaşlarda çocuklarımızın yolunu aydınlatarak onlara umut olan, sevgi kaynağı olan, örnek olan çok kıymetli öğretmenlerimiz, yüce gönüllülerimiz; geleceğimiz sizin ellerinizde şekilleniyor, sizin ellerinizde yarınlarımız aydınlanıyor.

En kıymetli varlıklarımız çocuklarımızı teslim ettiğimiz sizler; sabır, fedakârlık, özveri, emek, onur denilince ilk akla gelen kişilikler arasında yer almaktasınız. Mesleğini emek emek, nakış nakış işleyen siz değerli öğretmenlerimiz dünümüz, bugünümüz ve yarınlarımızın mimarları olarak önemli bir görev üstlenip, bir meşale gibi etrafınıza ışık saçıyorsunuz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği bu anlamlı günde kendisini öğrencilerine adamış tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık