Güney Ege Güç Birliği Kuruldu

Milas’ta Muğla Yeşil Yaşam Derneği, BAFADER, Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Kooperatifi, İasos Mahalle Meclisi Derneği, Bodrum Tohum Derneği, Kuşadası EKODOSD, Kuşadası Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, AYÇEP, SÖKEÇEP, Aydın ARKARYAY dernekleri ve halktan bireysel katılımlarla  “Güney Ege Güç Birliği kuruldu…

Güney Ege Güç Birliği Kuruldu
  • 16 December 2022, Friday 9:24

Aydın ve Muğla illerini kapsayan alanda hem doğal hem de kültürel olarak gittikçe büyüyen vahşi bir tahribat var.

Dağlar, ormanlar, sulak alanlar, kültürel miras, hayvanların ve insanların yaşam alanları hızla yok ediliyor. Bu tahribatlar coğrafyanın geleceğini yok ediyor ve ülkenin binlerce, milyonlarca yıllık öyküsünün önünü kesiyor.

Bölgenin doğal ve kültürel mirasını korumak, yerelde yaşayan insanların topraklarının gasbını engellemek ve geleneksel yaşamlarının devamını sağlamak, sürdürülebilir tarımı geliştirmek, alanların dokusunu ve akışını bozmadan ve ranta kurban etmeden turizme katkı sağlamak, maden ve santral gibi çevresel tahribatlar neticesinde halkın sağlığının bozulmasının önüne geçmek, kuşlara, yılanlara, ağaçlara tüm yaşama bütüncül şekilde sahip çıkmak için Muğla Yeşil Yaşam Derneği, BAFADER, Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Kooperatifi, İasos  Mahalle Meclisi Derneği, Bodrum Tohum Derneği, Kuşadası EKODOSD, Kuşadası Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, AYÇEP, SÖKEÇEP, Aydın ARKARYAY dernekleri ve halktan bireysel katılımlarla Milas’a bağlı Bafa’da güç birliği için ilk toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri ve bu değerlere olan tehditler konuşuldu. Toplantı neticesinde Güney Ege Güç Birliği adı altında birlikte hareket etmeye karar verildi. Bu birliğin doğa, tarih ve kültürel açıdan Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birine sahip Muğla ve Aydın illerinde meydana gelen yaşamsal, çevresel ve kültürel tehditlere karşı güçbirliği oluşturarak bölge coğrafyasının, tarihinin, yaşam alanlarının gelecek kuşaklara ulaştırılmasına yönelik çalışmalara katkı vermeyi, var olduğu haliyle korunmasını sağlamayı, halka da dokunarak yok edilenin kendi yaşamları olduğu farkındalığını sağlamayı amaçlamakta olduğu açıklandı.

Bu ülkenin doğasına, taşına, toprağına, ağacına, suyuna, kültürel mirasına sahip çıkmak isteyen her kişi ve kuruma uzatılacak her ele, her nefese Güney Ege Güç Birliği'ne katılmaları ve daha güçlü bir şekilde mücadele etmeye katkı sağlamaları için çağrıda bulunuldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık