Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

GÜNEY EGELİ OTELCİLER ALACAKLARININ TAHSİLİ KONUSUNDA KARARLILAR

Thomas Cook’un iflasını açıklamasının ardından ağır darbe alan Güney Ege’li konaklama tesis işletmecileri, iflasın bölge turizmine ve ekonomisine verdiği zararın nasıl karşılanacağına yönelik açıklamaların henüz bir karşılığının bulunamadığından yakınırken; İntourist Rusya’dan ödemelerle ilgili gelen bazı çelişkili açıklamalar üzerine bölgenin saygın mesleki sivil toplum kuruluşlarından olan GETOB öncülüğünde bir araya geldiler.

GÜNEY EGELİ OTELCİLER ALACAKLARININ TAHSİLİ KONUSUNDA KARARLILAR
  • 10 December 2019, Tuesday 9:17

Yapılan toplantıda Thomas Cook’un iflasının hemen sonrasında İntourist Rusya üst düzey yetkilisinin “Ege ve Akdeniz’e Sarpedon Travel üzerinden gelen rezervasyonlarda herhangi bir sıkıntı yok, kış ve yaz operasyonları İntourist Rusya olarak devam edecek” şeklinde yaptığı açıklamalara destek olmak üzere İntourist Rusya’ya cüzi fiyatlarla kontenjan ayırdıklarını belirten konaklama tesisi işletmecileri, bu desteğin Güney Ege’de bulunan ve çoğunluğunu küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerin oluşturduğu işletmelerden geldiğinin unutulmamasını istediler.

Thomas Cook’un iflasıyla başlayan sıkıntılı dönemde İntourist Rusya’ya zaten normalin altında fiyatlarla yer verilmesine rağmen kesilen Eylül-Ekim fatura bedellerinin ödenmemiş olmasından duydukaları rahatsızlığa dikkat çeken bölge turizmcileri Sayın Neşet Koçkar’ın duyarlılık göstermesini ve alacaklarının kesintisiz ödenmesini bekliyorlar.

Farklı isimler ve gerekçelerle alacaklarından kesinti yapılmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizen işletmeciler, “Biz zor zamanında İntourist Rusya’ya destek vermiştik, şimdi bu destek ve verdiğimiz hizmetin karşılığı İntourist’ten istemek en doğal hakkımızdır. Bazı duyumlarda alacaklarımızdan birtakım kesintiler yapılacağı ifade ediliyor. Bu tam bir fiyasko olur.
Böyle bir yola gidilirse bizler de tüm bölge tesisleri olarak GETOB öncülüğünde birlikte hareket ederek kontenjan verilmemesi dahil bir takım kararlar almak durumunda kalacağız. Bu durumdan zarar gören sadece biz olmayacağız, sayın Neşet Koçkar’ın bizlerin haklı talebini görmezden geleceğini düşünmüyoruz" dediler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis