Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Hadi Eskişar Konağı’nda koruma proje çalışmaları başladı

​​​​​​​İlçemizin en görkemli yapılarından biri olan ve yıllara meydan okuyarak hala ayakta kalmaya devam eden Hadi Eskişar Konağı’nda koruma proje çalışmaları başladı.

Hadi Eskişar Konağı’nda koruma proje çalışmaları başladı

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birimi tarafından İTÜ danışmanlığında başlatılan çalışmalarda üretilen projelerin ivedi olarak koruma kuruluna onaylatılması ve ardından yapının restore edilerek, ilçemize kazandırılması planlanıyor.

Başkan Tokat incelemelerde bulundu…

Tarihi “Hadibey Konağı”, uzun yıllar gazetemizin de matbaası olarak kullanılmıştı. İkinci kat yan duvarları yer yer yıkılmaya başlayan Hadibey Konağı, geçtiğimiz aylarda Milas Belediyesi tarafından, restore edilmek üzere satın alınmıştı. Binanın, restore edildikten sonra nasıl kullanılacağı hakkında henüz kesin bir bilgi verilmezken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yetkililerle birlikte tarihi Hadi Eskişar Konağı’na giderek gerçekleştirilecek olan koruma projesi hakkında bilgiler aldı.

Konu hakkında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “İlçemizin en görkemli yapılarından olan ve yıllara meydan okuyarak hala ayakta kalmaya devam eden Hadi Eskişar Konağı’nda koruma proje çalışmaları başladı. Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birimi tarafından İTÜ danışmanlığında başlatılan çalışmalarda üretilen projelerin ivedi olarak koruma kuruluna onaylatılması ve ardından yapının restore edilerek, ilçemize kazandırılmasını planlıyoruz. Planlanan projenin ilçemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis