Hamzabey Çayı’nda yüzlerce balık öldü

Milas’ın Akyol Mahallesi’nde bulunan Hamza Bey Çayı’nda yüzlerce balık, henüz bilinmeyen bir nedenle ölerek karaya vurdu.

Hamzabey Çayı’nda yüzlerce balık öldü

YUNUS ERMAN DOĞRUYOL-ÖNDER Haber/
Milas’ın Akyol Mahallesi’nde bulunan Hamzabey Çayı’nda balık ölümleri yaşandı. İlk gözlemlere göre kirlilik kaynaklı olduğu tespit edilen ölümler nedeniyle yüzlerce balık karaya vurdu. Konuyla ilgili Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede inceleme başlatıldı. Balık ölümlerine neden olan gerekçe, araştırmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak.

Öte yandan, 2007 yılında da benzer bir olay yaşanmış,çok sayıda balığın öldüğü Hamzabey Çayı’nın yanındaki zeytinyağı fabrikasına büyük cezalar verilmişti.

Balık ölümlerine ilişkin fotoğraflar paylaşan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan, “Yetkililerimize duyurulur. Bugün itibariyle Akyol Çayı’na akıtılan maddeler yüzünden balık ölümleri başladı! Lütfen doğamızı birlikte koruyalım!” dedi.

Akyol Muhtarı Durmuş Akyol ise balık ölümlerinin her yıl gerçekleştiğini, gerekli araştırmaların yapıldığını ve köylüler olarak iklim değişikliği kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek araştırmanın ardından çıkacak sonucu merakla beklediklerini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık