Okulda civciv üretiyorlar

Muğla’daki tek ‘Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı’ alanında eğitim veren Selimiye Timuçin Biliktan ÇPAL’de civciv üretimine başlandı.

Okulda civciv üretiyorlar

YUNUS ERMAN DOĞRUYOL- ÖNDER Haber/

Milas'ın Selimiye Mahallesi’ndeki Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Milas'ta eğitimde fark yaratmaya devam ediyor.

Selimiye Timuçin Biliktan ÇPAL Okul Müdürü Tibet Sökmenoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın girişimleriyle okul bünyesinde açılan, Muğla ilindeki ilk ve tek olan ‘Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı’ bölümü, girişimci öğrencilerin bilimle hayvancılığı buluşturmasını sağlıyor.

Pandemi döneminde okul için alınan, ancak eğitim-öğretime dönem dönem ara verilmesi nedeniyle kullanılamayan malzemelerden biri olan kuluçka makinesi, öğrencilerin hayvancılığı öğrenmesine fayda sağlıyor. Okulun bir sonraki hedefi ise küçükbaş hayvan yetiştiriciliği.

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı ders öğretmeni Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş, “Bölgemizin hiç tükenmeyecek bir cevheri olan hayvancılığı gelecek nesillere aktarabilme, kulaktan dolma bilgilerle değil bilimsel yollarla çiftçilerimizi yetiştirebilme gayreti içindeyiz. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimleri için özveride bulunmaya hazırız ve 5 Mayıs itibariyle Ligorin (yumurta verimi yüksek) ve Rhode Island Red(et-yumurta verimi yüksek) İran yumurtalarımızı kuluçka makinemize koyduk. 21 gün sonra okulumuzun ilk evcivlerini alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu faaliyetlerin artarak hem öğrencilerimize hem de halkımıza hayırlı olmasına dilerim" dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık