Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Hasan Özgen,  Belgesel Filmi gösterimi için Milas’a geliyor -“AYNI EVİN ÇOCUKLARI”

1947 yılında Milas’ta doğan, ağırlıklı olarak belgesel filmler üzerine çalışmalar yürüten kameraman, görüntü yönetmeni, senarist ve yönetmen Hasan Özgen, oğlu Kurtuluş Özgen ile beraber çektiği “Aynı Evin Çocukları” adlı belgesel filmin gösterimi için Milas’a geliyor.

Hasan Özgen,  Belgesel Filmi gösterimi için Milas’a geliyor -“AYNI EVİN ÇOCUKLARI”
  • 18 September 2019, Wednesday 15:28

Milas Belediyesi’nin katkılarıyla 19 Eylül Perşembe günü Prof.Dr.Aşkıdil Akarca Sahnesinde saat 20’de başlayacak Aynı Evin Çocukları belgeseli, 20. yüzyılın başlarında yaşanan ve siyasal tarihe Balkan Göçleri ve Küçük Asya Felaketi olarak geçen olguların sessiz tanıklarının yaşadığı derin travmaları ele alıyor. ‘Bir evi terk etmek’ aslında neyi terk etmektir? Terk etmek zorunda kaldığımız şey, fiziki bir mekân mıdır sadece? Kimliğin, aidiyet ve ortak kültürlerin yeşerdiği habitattan vazgeçmek zorunda kalan insanların en az iki kuşağını derinden etkileyen bu olgu, belgeselin temel sorunsalını oluşturuyor.

Kameraman, görüntü yönetmeni, senarist ve yönetmen gibi bir çok özelliği barındıran Belgesel filmlerin usta ismi hemşehrimiz Hasan Özgen’i Milas’ta ağırlamaktan son derece mutluluk duyacağını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; Son çalışması Aynı Evin Çocukları adlı belgesel filmini hep birlikte izlemek için tüm vatandaşlarımızı 19 Eylül Perşembe günü Prof.Dr. Aşkıdil Akarca Sahnemize davet ediyorum dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis