Hasat Şenliği'ndeki krize TBMM’de tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, 2-3 Kasım’da gerçekleştirilen 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a söz verilmemesi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine açıklamalarda bulundu.

Hasat Şenliği'ndeki krize TBMM’de tepki

CHP’li Muğla Milletvekili Suat Özcan, 5 Kasım’daki TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği’ndeki polemiğe ilişkin açıklama yaptı. 
Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ulusal düzeyde zeytinyağı firmalarının, paydaşların ve ulusal basının ilgisini çeker hâle geldiğini belirten Özcan, “Şenlik, ilk günden beri başta Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın önderliğinde yerel yönetici ve zeytin birliklerinin, oda ve yöneticilerin büyük emekleriyle bugünlere ulaşmıştır. Bu yıl şenliğin açılış töreninde Milas Belediye Başkanı konuşma listesinden çıkarılıp konuşturulmamıştır çünkü Milas Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili seçilmiş bir başkandır. Bu durum, on binlerce Milaslının oyuyla seçilen başkana ve bunun yanı sıra halkımıza yapılmış olan ayıp ve saygısızlık olarak görülmektedir.” dedi.
Özcan ayrıca, “Tarım Bakanının açıklamış olduğu 15 kuruşluk teşvik tüm zeytin üreticilerini hayal kırıklığına ve hüsrana uğratmıştır. Zeytin üreticilerimizin beklentisi diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi, taban fiyat açıklaması, prim ödemesinin yapılması, yurt dışından zeytinyağı ithali yapılmamasıdır.” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık