“Hayat onlarla daha güzel”

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için ilçemiz sokaklarına yerleştirilmek üzere “hayvan evleri” dağıtıldı. Geçmiş yıllardaki seçimlerde kullanılan tahta oy sandıklarını, büyük bir değişimle hayvan evine dönüştüren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan öncülüğünde hayata geçirilen proje için düzenlenen törende konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “İnsanlar kadar Allah’ın sessiz kulları olan hayvanların da yaşama hakkı olduğunu söyledi ve ekledi:

“Hayat onlarla daha güzel”

Hayatımızın her alanında yer alan, sokaktaki dostlarımız olan sokak hayvanları için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişimiyle yapılan hayvan evleri, geçmiş yıllarda yerel ve genel seçimlerde kullanılan oy sandıkları oldu.

Kullanımından vazgeçilen tahta oy sandıkları üzerinde büyük bir değişim yaparak onları; kedi-köpek ve kuş evlerine dönüştüren Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, Atapark’ta düzenlenen mini bir törenle mahalle muhtarlarına teslim etti.

Düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Ş. Fırat Erkal, projenin öncüsü Milas İlçe Tarım ve Orman Müdür Eşref Arslan, AKP İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, Hayvan Hakları Koruma Derneği Yöneticisi Meliha Tekin ve mahalle muhtarları katıldı.

Uygulamaya konulan proje ile ilgili kısa bir açıklama yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik için bir araya geldik. Daha önce seçimlerde oy sandığı olarak kullanılan ahşap sandıkların günümüzde devre dışı kalması nedeniyle, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, esnaftan da alınan destekle bu oy sandıklarını kuşlara, kedilere, köpeklere soğuk kış günlerinde, yazın sıcak güneş altındaki zor günlerde onları koruyacak birer yuvaya dönüştürdüler.

Mahalle muhtarlarımız bu yuvaların koordinesini sağlayacak. Dağıtımını yapmak için hep birlikte buraya toplandık. Umarım vatandaşlarımız da duyarlılık gösterir. Bizimle birlikte yaşayan, bu dünyayı, bu hayatı güzelleştiren, bu güzel canlılara merhamet gösterip, sahip çıkar. Bu ilçenin bir yöneticisi olarak sadece insanlara karşı değil onlara karşı da sorumluğu olduğumuzun bilincindeyiz. İnsanlar kadar, Allah’ın sessiz kulları olan bu canlıların da yaşama hakkı var” diyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaymakam Eren Arslan’ın ardından ise Muğla İl Orman ve Tarım Müdürü Ş. Fırat Erkal ise şunları söyledi:

“Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde bulunmaktan kurumum ve şahsım adına memnuniyet duyuyorum. Sokak hayvanları bizim dostlarımız, hayatımızın birer parçası, onlarla beraberiz. Özellikle bu soğuk kış günlerinde hakikaten hayvanlar zor durumda. Umarım bu proje ile bir duyarlılık oluşturulur. Çünkü sokak hayvanların bu soğuk kış gününde ne denli zorluklar içerisinde olduğunu yazılı ve görsel medyadan da hepimiz izliyoruz. Belki sayı yeterli değil ancak oluşturulacak duyarlılıkla inanıyorum ki ilçe merkezi ve tüm bağlı mahallelerdeki sokak hayvanları, kışın sıcak, yazın da serin bir yuvaya kavuşur. Ben de tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

İl Müdürü Erkal’ın ardından aynı zamanda bir veteriner olan AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak da şunları söyledi:

“Bu aslında okyanusa bir damla atmak... Sayı olarak çok değil belki ama niyetin halis olması önemli. Önümüzdeki zaman içerisinde ben ilçedeki veteriner arkadaşlarla daha geniş bir çalışmayı birlikte yaparak Milas’ın 132 mahallesinde de başıboş hayvanların rehabilitasyonu için güzel bir çalışmaya imza atacağımızı düşünüyorum.”

Son olarak ise Hayvan Hakları Koruma Derneği Yöneticisi olan Meliha Tekin de proje için teşekkür ederek; “Bizler yıllardır bu konuda mücadele veriyoruz ama şu yapılan iş çok çok güzel. Yapan destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Düzenlenen tören, yapılan açıklamaların ardından mahalle muhtarlarına hayvan evlerinin teslim edilmesiyle son buldu.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık