Hem kutladık hem de andık!

Oktay ÇAYIRLI -

Hem kutladık hem de andık!

İstiklal Marşımızın ‘Ulusal Marş’ olarak kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ilçemizde Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nun sorumluluğunda bir ‘Kutlama - Anma Etkinliği’ düzenlendi...

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96’ncı, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün ise 81’inci yılı dolayısıyla dün ilçemizde Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu sorumluluğunda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Hayrettin Akkaya, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek yöneticileri, okul yöneticileri, öğrenciler ve yurttaşlar katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu tarafından yapılan konuşmayla sürdü.

 

Kutlu bir

vatanperverdir O …

Konuşmasına, “Ülkemiz zor süreçlerden geçmekte. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri öğrenimin sınırı ne olursa olsun, her şeyden önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, millî geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etme gereğini öğretmek zorundayız” diyerek başlayan Yaşoğlu, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstiklâl mücadelesinin başladığı ilk günlerden itibaren gazete yazılarıyla, vaazlarıyla, hutbeleri ve şiirleriyle halkın mücadele bilincine ulaşması için elinden geleni yapan Mehmet Akif, İstanbul’da durmamış ve Anadolu’yu belde belde, köy köy dolaşarak bu mücadelenin sadece Türk milletinin mücadelesi olmadığını, savaşın kaybedilmesi durumunda İslam’ın da son kalesinin elden gideceğini anlatmıştır.

 

Peki Kimdir Mehmet Akif?

Osmanlının gürbüz nadir çocuklarından biri, halkın tescillediği milli bir şair, ideal bir öğretmen, cesur bir gazeteci, kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı, bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti o. Hayata veda edeceği anda hocam kalk bir istiklal marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar diye haykıran talebesine ‘Allah bir daha bu millete istiklal marşları yazdırmasın’ diyen kutlu bir vatanperverdir O. Ülkenin en karanlık günlerinde; genç nesillere istiklal ve istikbal için kurtuluşa giden yolu göstermiş, ülkenin yılgın ve yorgun insanını yüreklendirmiştir. Bu minvalde Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da tek yürek olarak bayrağına, milli iradeye, vatanına ve devletine sahip çıkmıştır. Bugün vesilesi ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Slayt ve video sunumu

Yaşoğlu’nun konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy ile ilgili olarak hazırlanan slayt sunumu ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy Demek” konulu kısa video sunumu gerçekleştirildi.

 

Ödül Töreni

Program kapsamında, geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde gerçekleştirilen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenler ile ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri arasında yapılan Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

İstiklal Marşını Güzel

Okuyanlara Ödüller

Anaokulları arasında yapılan İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Birinci olan 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Zeliha Cemre Argana, İkinci olan Havva Ersoy Anaokulu öğrencisi Ela Görmen ve Üçüncü olan Koru Yüksel Çağlar İlkokulu öğrencisi Eymen Eser Yerkıran’a,

İlkokullar arasında İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda Birinci olan Beçin İlkokulu öğrencisi Ceylin Nur Köse, İkinci olan Semiha Altunkan İlkokulu öğrencisi Zerya Koç, Üçüncü olan Fatih İlkokulu öğrencisi Yağmur Sude Ayaz ve Selimiye İlkokulu öğrencisi Yurdanur Yıldırım’a,

Ortaokullar arasında yapılan İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda Birinci olan Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe Ortaokulu öğrencisi Mercan Karacan, İkinci olan Selimiye Ortaokulu öğrencisi Amine Gönen ve Üçüncü olan Milas Merkez Ortaokulu öğrencisi Damla Karabulut’a,

Liseler arası yapılan İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda Birinci olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Savaş Üregül, İkinci olan Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Yıldız Erol ve Üçüncü olan Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Asena Yücel’e ödülleri Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra yarışmada birinci olan öğrenciler tarafından İstiklal Marşı seslendirildi.

 

Resim, Şiir ve

Kompozisyon

Yarışmalarının Ödülleri

İlçemizde İlkokullar arasında düzenlenen 12 Mart temalı Resim Yarışmasında Birinci olan Milas Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Doruk Özçelik, İkinci olan Milas Merkez İlkokulu öğrencisi Azra Giren ve Üçüncü olan Milas Fatih İlkokulu öğrencisi Bahar Kurtuluş’a ödülü Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz,

İlçemiz Ortaokulları arasında düzenlenen 12 Mart temalı Şiir Yarışmasında Birinci olan Gümüşlük Ortaokulu öğrencisi Efe Kemal Yalçın, İkinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Anıl Işık ve Üçüncü olan Çamköy Ortaokulu öğrencisi Esra Kaya’ya ödülleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya;

İlçemiz Liseleri arasında düzenlenen 12 Mart temalı Kompozisyon Yarışmasında Birinci olan Milas Gürel Lök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Çeliker, İkinci olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ünal Buğra Ölmez ve Üçüncü olan Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencisi Özge Turan’a ödülleri Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş tarafından verildi.

 

Büyük beğeni topladı

Protokol ve katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlenen program, öğrenciler tarafından hazırlanan “Ölüm Değil İstiklal” adlı kısa filmin sunumu ve “Ya İstiklal Ya Ölüm” adlı oratoryo ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık