“Her türlü darbeye karşıyız!”

​ÖNDER Haber -

“Her türlü darbeye karşıyız!”

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Demokrasimizi her türlü güce karşı savunmak, Atatürk’ün kurduğu tam bağımsız, laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin birinci vazgeçilmez görevidir bu nedenle her türlü darbeye karşıyız” denildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şube Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Ali Ayaz imzalı açıklamada daha sonra şu görüşler dile getirildi:

“Amerikancı darbe kalkışmasından başta RTE olmak üzere tüm hükümet üyeleri ders çıkarmalıdırlar, sorumluluklarını kabul etmelidirler. “Ne istediler de vermedik”, bir gerçeğin itirafıdır. Ayrıca Fetoyla niçin ve hangi konular nedeniyle yollarının ayrıldığınıda halkımızın önüne çıkarak yalansız dolansız anlatmalıdırlar.

İktidar yabancı istihbarat örgütleri ve FETO yapılanması eliyle Ergenokon, Balyoz gibi kumpaslarla yüzlerce yurtsever subayımız tasfiye edilmiş. RTE bu davaların savcısı olmuş. Tarikatçıların önü açılmıştır.

Türkiye’yi 14 yıldır yöneten AKP iktidarı tarikat ve cemaatlere gösterdiği yüksek hoşgörü ve işbirliği anlayışı Türkiye’yi (şeyhler, dervişler, müritler) ülkesi yapma sevdası ülkemizi çağın dışına itmektedir.

ABD ve AB emperyalizmin dayatmasıyla gündemde tutulan yeni anayasa ve başkanlık taleplerinden vazgeçilmelidir. Her türlü fırsatı oya tahvil eden AKP, darbe girişimini kendisinin önlediğini ima etmekte. Osa darbeyi yine demokrasiden yana olan ordumuz önlemiştir.

Bu darbe girişim rüzgarını kahraman edasıyla arkasına alarak halkımızı iyice kamplaştırmamalıdır. PKK ile mücadeleye devam edilmeli,, komşu ülkelerle milli çıkarlarımız gözetilerek işbirliği yapılmalı, tam bağımsızlık ilkesinden vazgeçilmemelidir.

Emperyalistlerin ülkemiz  ve milletimizin bütünlüğünü bozacak tuzaklarından kurtulmanın yolu Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı kalmaktır.

Bütün halkımızı demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık