“Hiçbirini; Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!”

30. Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şubesi tarafından Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma etkinliği düzenlendi.

“Hiçbirini; Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!”
  • 24 January 2023, Tuesday 14:59

Başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden devrim ve demokrasi şehitlerinin anıldığı etkinlik, bugün saat 12.30’da Atapark Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törenin ardından Uğur Mumcu anısına dikilen Atapark’taki çınar ağacına karanfiller bırakıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen anmaya Milas Belediye Başkan Yardımcıları Harun Reşit Çavuşoğlu’nun yanı sıra CHP eski milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Milas Şubesi Başkanı Mehmet Ateş tarafından basın açıklaması yapıldı. Başkan Ateş, “Bir Adalet ve Demokrasi Haftası’nda daha, yine Atapark’ta ölümsüz çınarın altındayız. Emperyal güçler ve hain işbirlikçilerinin alçakça işledikleri cinayetlerle aramızdan aldığı başta Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, 30 yıl önce bugün 24 Ocak 1993te Kalpaksız Kuvvayı Milliyeci Uğur Mumcu olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Anadolu coğrafyası ilkçağlardan itibaren ilerici, aydınlanmacı, çağdaş insanların yaşadığı coğrafyadır. Kadim kültüre sahiptir. Ne yazık ki 16 yıldan sonra Anadolu coğrafyasındaki modern kültür yerine Arap kültürü dediğimiz bedevi kültür egemen olmaya başlamıştır. Dili Arapçalaştırılmış, giyim, kuşamı kısacası kültürü değiştirilmiş, özünden sökülüp atılmaya çalışılmıştır. Bu değişim sonucunda verimli Anadolu topraklarında yaşayan halkımız fakirleşmiş, yokluk, yoksulluk Anadolu’nun kaderi olmaya başlamıştır. Anadolu halının bu duruma düşmesinin en büyük nedenlerinden başında yönetim şekli ve başa gecen yöneticilerin akla ve bilime önem vermemesidir.  Bu kötü gidişin sonucunda Anadolu coğrafyası işgal edilmiş, emperyal güçler tarafından paylaşılmıştır.” dedi.

Açıklama şu şekilde devam etti;

“Yukarıda da belirtiğim üzere Anadolu, Kadim kültüre sahip bir coğrafyadır. İçinde hainler barındırdığı kadar ilerici, vatansever, akıla ve bilime önem veren, tam bağımsızlıkçı 'Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini. Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.” Diyebilen Mustafa Kemaller, İnönüler başta olmak üzere birçok devrimci vatansever kişiler de yetiştirmiştir, Anadolu coğrafyası. Sözün kısası kurtarıcı ve kurucu Liderimiz Atatürk ve silah arkadaşları fili ve kültürel işgali son vermek amacı ile 19 Mayıs 1919’da başlattıkları Kurtuluş savaşı ile önce fili, sonra da kültürel işgale son vermişlerdir. Tabi ki kolay olmamıştır. Anzavur Ahmetler, Delibaş Mehmetler, Çapanoğlu Edipler ve bunlara destek veren dahili ve harici iş birlikçilerinin engellemelerine rağmen kurtarıldı bu vatan.

Fili işgalden kurtulmak kadar kültürel işgalden de kurtulmak gerekirdi. Yoksa tekrardan başa dönülmesi apaçık belli idi. Kültürel işgalden kurtulmak için birçok devrimler yapılmaya başlandı. Yine kolay olmuyordu. İskilipli Atıflar, Dürrizadeler  Delibaş Aliler yine ortaya çıktılar. Gencecik Subayımız Kubilay katlettiler. 

Saygıdeğer Atatürkçüler, Ulu Önderimizin 1920’lerde başlattığı aydınlanma ve kültürel işgale son verme mücadelesi hala daha başarıya ulaşmış değil. Karşı devrimciler, ikinci cumhuriyetçiler hiç boş durmuyorlar. Son 40 yılda daha da azgınlaştılar. Laik Demokratik Cumhuriyet ve onun kazanımlarını yok etmek için var gücü ile saldırı halindeler. Bu İŞİD kafalı gericiler başta Kurucu Genel Başkanımız Prof. Muammer Aksoy, olmak üzere, Kalpaksız Kuvayı Milliyecimiz Uğur Mumcu, Kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Aanter, Eşref Bitlis, Gn. Bşk. Yardımcımız Ahmet Taner Kışlalı, üyemiz Necip Hablemitoğlu, Em. Müd. Ali Gaffar OKAN ve adını sayamadığım birçok aydınımızı, devrimci vatanseverlerimizi katlettiler. Yitirdiğimiz başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Hiç birini; UNUTMADIK! UNUTMAYACAĞIZ! UNUTTURMAYACAĞIZ!

Evet Saygıdeğer Atatürkçüler, yukarıda adlarını saydığım aydınlarımızı unutmadığımızı, unutturmayacağımız gösterebilmemiz için üstlenmemiz gereken büyük bir misyonun var olduğu düşüncesindeyim. Yukarıda da belirttiğim üzere karşı devrim ala bildiğince azgınlaştılar. Laik Demokratik Cumhuriyetin tüm ayarlarını bozdular. Kurucu Liderimiz ve yakın arkadaşlarına iki ayyaş, keşke Yunan kazansaydı gibi söylemleri ile, dini mabetlerin minberlerinden kılıç göstermeler vb. tavır ve davranışlarla ülkemizi sonu karanlık molan bir tünele sokmak istemektedirler. Bu ucu karanlık tünele girmemek için bizim de tek şansımız kaldığı düşüncesindeyim. O da hepinizin bildiği üzere 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Amasız fakatsız, küçük ayrıntılarda boğulmadan, Çanakkale ve 19 Mayıs 1919 ruhu ile tüm Atatürkçüleri, vatanseverleri birlik ve beraberlik içinde olarak, gerekirse sokak sokak, kapı kapı dolaşarak bu seçimde başarılı olmalıyız. Yoksa tünelden önceki son çıkış şansımızı yitirmiş oluruz diye düşünüyorum. Başarılı olamaz isek sonumuzu düşünmek bile istemiyorum.

30. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda emperyalizm ve hain işbirlikçilerinin aramızdan aldığı başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Anıyoruz.”

ADD Milas Şube Başkanı Mehmet Ateş tarafından okunan basın açıklamasının ardından, etkinliğe katılanlar Atatürk Anıtı ve çınar ağacının önüne konulan, Uğur Mumcu ve devrim ve demokrasi şehitlerinin fotoğraflarına karanfil bıraktı.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık