“Hükümet bir haftalık tatil paketi hediye etsin”

ÖNDER Haber -

“Hükümet bir haftalık tatil paketi hediye etsin”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan; Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik elemanlarına hükümetin bir haftalık bir tatil paketi hediye etmesini, böylece hem güvenlik personelinin ailesiyle beraber olup tatil yapmalarının sağlanacağını hem de bu hareketlenmenin turizm sektörüne faydasının olacağını belirtti.

TBMM’de görüşülen Türk Silahlı Kuvvetler Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 1. bölümü üzerine MHP Grubu adına konuşma yapan Erdoğan’dan anlamlı bir teklif geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin her konudan siyasi rant elde etme gayretinde olan bir siyasi parti olmadığına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin bekasıyla ilgili olan her konuda elini taşın altına koyduklarını, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunun önemli olduğuna belirten Erdoğan, bu kanun tasarısına bu sebeple destek vereceklerini ifade etti.

Güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunun terörle mücadelede önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Güvenlik kuvvetlerinin moral, motivasyona ihtiyaçları var. Bu manada bu kanun önemli bir adım. O bölgede zor şartlarda, canı pahasına askerimizin, polisimizin ödül sistemine bakıyoruz, bir polise on maaş ödül verilmiş. Ödülün karşılığı bin iki bin lira gibi cüzi bir şey. Bugünkü Türkiye’nin ekonomik yapısı içerisinde verilen ödüllerin anlam ifade etmesi lazım” dedi.

Erdoğan bu sırada, çok zor bir dönemden geçen turizm sektörüne de rahat bir nefes aldıracak olan bir teklifte bulundu. Terörle mücadele eden güvenlik personeline, aileleriyle birlikte tatil yapmaları için bir çalışma yapılabileceğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Şu anda birçok kişi orada görev yapıyor. Eşi, çocuğu yanında değil. Onları, iki üç ayda bir batıya gelip bir hafta görüyor. Bu geliş gidişlerinin muhakkak finanse edilmesi lazım. Hem bu insanlar çok zor şartlarda mücadele ediyorlar, hem de turizm çok zorda. Doğu’da ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik kuvvetlerine hükümet bir haftalık bir tatil paketi hediye etsin, hem bunlar çoluğu çocuğuyla beraber olsun, tatil yapsınlar hem de bu sektörün ayağa kalkmasında da faydalı bir politika olur.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık