Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İasos’ta festival tamamlandı

İasos Mahalle Meclisi tarafından organize edilen Milas Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen İasos Tarım ve Kültür Festivali tamamlandı.

İasos’ta festival tamamlandı
  • 09 November 2021, Tuesday 10:01

Bu yıl ilki düzenlenen ve gelecek yıllarda da yapılarak gelenekselleşmesi planan İasos Tarım ve Kültür Festivali Pazar günü Kıyıkışlacık’ta gerçekleştirildi. Birbirinden farklı alanlarda birçok üretici ürünlerini sergilerken, yüzlerce yurttaş stantları ziyaret ederek ürünleri inceledi. Milas Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerinin de destek verdiği festival, ilk olarak Kıyıkışlacık Eski Balıkçı Pazarı önünden düzenlenen yürüyüşle başladı. Etkinlik daha sonra Kıyıkışlacık Meydanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“İlçemizin Tanıtımı Noktasında Bu Etkinlikler Çok Değerli”

Festivalde konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İasos’un tanıtımı noktasında bu ve benzeri etkinliklerin oldukça anlamlı olduğunu ifade etti. Başkan Tokat, “İasos’un ciddi anlamda desteğe ve tanıtıma ihtiyacı var. Bu ve buna benzer etkinlikler gibi umuyorum ki önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmalar yapacağız. İasos’un, Kıyıkışlacık’ın yatırıma ihtiyacı var. Bu amaçla Milas Belediyesi olarak biz özellikle burada çok önemli çalışmalar yaptık. Kıyıkışlacık’a yapılan bu yatırımın geç olmasının sebebi, sizin de bildiğiniz üzere Kıyıkışlacık’ın SİT Bölgesi olması ve bu yüzden Anıtlar Kurulu’ndan izin alamamız sebebiyle gerçekleşememişti. Daha sonra alınan bir ara karar ile burada bizim bu çalışmaları yapmamıza izin verildi ve Kıyıkışlacık Merkez ve Zeytinlikuyu olmak üzere yaklaşık 50 bin metrekare parke ve asfalt kaplama çalışmasını hızlıca gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“Tüm Paydaşlara Teşekkür Ediyorum”

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili tüm paydaşlara teşekkür eden Başkan Tokat, “Kıyıkışlacık’ın tanıtımı noktasında bu anlamlı etkinliği gerçekleştiren tüm paydaşları yürekten kutluyor, birbirinden güzel lezzetleri, binbir emekle ortaya çıkan ürünleri kurdukları stantlarda sergileyen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Hep birlikte böylesi güzel etkinlikleri devam etme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Çok güzel bir yazdan kalma hava koşullarında gerçekleşen festival, vatandaşların yoğun katılım sağlayarak,  güzel bir gün geçirmelerine de vesile oldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık