Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milaslı 803 arıcıya 97 ton arı yemi dağıtıldı

​​​​​​​Muğla’da yangından hasar gören ve ormanlarda yaşanan flora kaybı nedeniyle arısını kış ayında besleyebilmesi ve bahara güçlü kovanlarla hazır çıkabilmeleri içi Marmaris, Köyceğiz ve Milas İlçelerinde toplam 2097 arıcının 487.841 kovanı için 255 bin 480 kg arı yemi dağıtımı başladı.

Milaslı 803 arıcıya 97 ton arı yemi dağıtıldı
  • 09 November 2021, Tuesday 11:04

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteği ile Muğla İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında yapılan arı yemi dağıtımının ikincisi Milas İlçesinde gerçekleşti.

Milas İlçesinde faaliyet gösteren 803 arıcının 186 bin 539  arı kovanı için 97 ton arı yemi dağıtımı törenle gerçekleşti. Törene Muğla Ak Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas  Kaymakamı Mustafa Ünver Böke,  Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ak Parti İlçe Başkanı Emin Çelik, MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, Milas TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı,  Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk, İl Müdürlüğü yönetim kadrosu ile arıcılar katıldı. Yoğun olan katılımda açılış konuşmalarının ardından törenle arıcılara arı yemleri dağıtıldı.

Açılış saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ardından ilk olarak arıcılar adına arıcı Ferhat Sertbaş konuşma yaptı. Konuşmasında küresel ısınmanın arıcılığa etkisinden bahseden Sertbaş, yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Muğla için arıcılığın ve çam balının önemine değinen İl Müdürü Barış Saylak, 803  arıcı ailesi ile 186 bin 539  arı kolonisi ile önemli yeri olan Milas’a  bugün 97 bin 684 kg yani 98 tona yakın  arı yemi desteği dağıtacaklarını ifade etti. Yaraları sarmak noktasında devletin ilk günden yana etkin ve hızlı olduğuna değinen Saylak, devlet her zaman yanınızda ifadesini kullandı. Ayrıca arıcılara ve üreticilere güzel müjdeleri yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ile birlikte Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli Beyefendi verecekler. Bakanlığımız yangın bölgelerine yaptığımız projelere ciddi ödenek desteği sağladı. Ayrıca Milas girişinde bulunan eski bağ yerinde üretime başlamak için haftaya ekim dikimlere başlıyoruz. İlk temelleri bitlikte atacağız. Ayrıca Milas Bodrum hattı arasında üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı ve hijyen şartlarda gelen konuklarımıza satmak için satış yeri hazırlıyoruz.  Bu projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Her zaman üreticimizin yanındayız, birlikte yarasını saracağız. ” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke bu kadar güzel kalabalığın olduğu bir programa dahil olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Milas İlçesinde bu kadar arıcı olduğunu görünce şaşırdım. Bu güzel kalabalık beni mutlu etti. Ayrıca en etkin ve hızlı şekilde mağduriyetleri gideriyoruz. Sizlerin yanındayız ve destekçisiyiz.” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.  

Muğla Ak Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir yaptığı konuşmada “Yangın bölgesinde Bakanlarımızla, ormancımızla, sizlerle bire bir yaşadığımız zor günleri birlikte atlatacağız. Devlet olarak yaşanan bu büyük felaketin ardından çok hızlı bir şekilde afet zararını giderme çalışmalarını başlattık. Güçlü bir devlet olduğumuz için buna yönelik saldırıların olduğunu görüyoruz. Bizim sınırlarımıza yapılan saldırılara karşı birlik olmak güçlü olmak zorundayız. Hizmet için buradayız. Ayrıca Milas’a müjde vermek isterim yakın zamanda önce merkez olmak üzere her yere doğal gaz borularının döşenmesi için çalışmaları başlatıyoruz. Temiz hava temiz çevreye kavuşacağız. “ dedi.  

Ardından arı yemleri sahiplerine törenle dağıtıldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık