“İhtiyacı olmadığı için kendisi teslim etti”

​​​​​​​Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği üyesi bir vatandaşın geçtiğimiz günlerde kendisine verilen Rolatör Yürüteç’in kendisinden Milas Temsilciliği tarafından geri alındığı iddiasında bulunmasının ardından yönetim kademesi tarafından açıklama yapıldı. Derneğin Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, “Geri alınma, isteme gibi bir durum söz konusu değil, aksine ihtiyacı olmadığı için kendisi tarafından teslim edilmiştir” dedi.

“İhtiyacı olmadığı için kendisi teslim etti”
  • 13 September 2022, Tuesday 11:14

İlçemizde ikamet eden ve de Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği üyesi olan 72 yaşındaki Sabahattin Akışlı adlı vatandaş, geçtiğimiz günlerde bir iddiası ile gündem olmuştu. Akışlı, dernek tarafından kendisine verilen yürütecin hoş olmayan bir şekilde geri istenildiğini ve kendisinin de teslim ettiğini iddia etmişti.

KENDİSİ TESLİM ETMEK İSTEDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği’ne ait hizmet bürosunda yapılan açıklama ile yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerin içeriğinde ileri sürülen iddiaların doğru olmadığı vurgulandı.

Yaşananlara tanıklık eden ve adı geçen vatandaştan yürüteci teslim alan Zeki Uzunoğlu’nun katıldığı toplantıda Dernek Temsilcisi Hüsnü Tevşi; “Malumunuz, son birkaç gündür derneğimize yönelik daha önce üyemiz olan Sabahattin Akışlı adlı vatandaşımızın yazılı ve görsel medyada yer alan iddialarına cevap vermek için bu basın toplantısı hasıl olmuştur. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, Türkiye Sakatlar Derneği 1963 yılında kamu yararına hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz, sosyal yardımlaşma görevi yapan bir dernek değildir ancak kimi zaman engelli yurttaşlarımızın ihtiyacı olan araç-gereç ve malzemeleri temin ederek ücretsiz olarak kendilerine ulaştırıyoruz. Ve bugüne kadar geri almak gibi bir düşüncemiz asla olmamıştır. Yani derneğimizin böyle bir uygulaması asla vuku bulmamıştır. Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesinde Sabahattin Akışlı adlı vatandaşımıza, ihtiyacı olan yürüteci temin ettik ve ulaştırdık. Zaten kendisi de o dönem dernek üyelerimizden biriydi ve bazen dernek binamıza da gelip gidiyordu. Burada diğer üyelerle yaşadığı bir sorun üzerine derneğe gelmekten vazgeçti. Bir süre önce de dernek üyelerimizden Zeki Uzunoğlu ile görüşerek, yürüteçe ihtiyacı kalmadığını belirtmiş ve geri vermek istediğini söylemiş. Üyemiz de durumu bize aktardı, biz de ihtiyaç sahibi bir başka vatandaşa vermek üzere teslim aldık. Aslında tutanak altına alarak bu işlemi yapmamız gerekiyordu ancak bildiğiniz gibi dernek olarak 1 Eylül’de Neşet Ertaş için bir anma programı yaptık ve onun telaşıyla uğraştığımızdan tutanak işlemini yapamadık. Daha doğrusu bu işlemin üzerinde fazla da durmadık. Bir ara yaparız dedik. Ancak iş büyüdü, yerel ve ulusal yayın organlarına kadar gitti. Bu konuyu elbette genel merkezimiz ile paylaştık. Bu tür olayların her zaman yaşanabileceğini, üzerinde fazla durmamamız gerektiği söylendi” diyerek yaşananları özetledi.

Öte yandan Pazartesi günü yaptığı basın toplantısı öncesinde Sabahattin Akışlı ile telefonda görüştüğünü ve toplantıya davet ettiğini de belirten Tevşi; “Ancak Sabahattin Amca eve bazı gazetecilerin geleceğini söyleyerek, toplantıya katılamayacağını söyledi. Kendisi de bu işin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyledi” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık