İkinci el motorlu taşıt ticareti yapılan işletmeler için bazı uyum süreleri 8 ay uzatıldı

Yönetmelik gereğince, 31.12.2019 tarihine dek uyulması gereken bazı koşullar için süre 31.8.2020'ye kadar uzatıldı. Uzatılan süre, konutların altında ikinci el motorlu taşıtlar ticareti yapanları kapsamıyor.

İkinci el motorlu taşıt ticareti yapılan işletmeler için bazı uyum süreleri 8 ay uzatıldı

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile uğraşanların 31.12.2019 tarihine kadar uymaları gereken koşullarla ilgili süre 8 ay uzatıldı. Buna göre "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" gereğince yetki belgesi alınması, toplu işyerlerinin sahip olması gereken bazı nitelikler için geçiş süreci 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı. Uzatma, konutların altında ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapanları kapsamıyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan ve 13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaret Hakkında Yönetmelik" kapsamındaki işyerlerinin bazı nitelikleri için uyulması gereken   süre 8 ay uzatıldı. 27 Aralık 2019 tarihli ve 30991 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında söz konusu işletmelerde işletme sahiplerinin veya çalışanlarının yetki belgesi alması, en az 10 işletme bulunan toplu işyerlerinde "yönetim odası, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı ibadet yeri, çalışanlar ve ziyaretçiler için beslenme ve dinlenme alanı ile yeterli sayıda tuvalet bulunması" ile "en az 30 işyeri ve en az 50 çalışanı bulunan işyerlerinde sağlık odası ve en az bir sağlık personeli bulunması" için uyulması gereken süre 31.12.2019'dan 31.08.2020'ye kadar uzatıldı. 

27 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, uyulması gereken bazı süreleri 8 ay uzatırken  "İmar mevzuatı çerçevesinde belirlenen ticaret alanlarında", " içinde ikamet amaçlı kullanılan bağımsız bölüm bulunmayan yapılarda" faaliyet göstermekte olan işyerlerini kapsamıyor.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık