SATIŞLARI 10 MİLYON OLANLAR 1 OCAKTA, 5 MİLYON OLANLAR 1 TEMMUZDA E-FATURAYA GEÇECEK

MİTSO'nun Aralık ayı meclis toplantısında Milas Vergi Dairesi Müdürü M.R. Usta konuştu. MİTSO'nun 2019 yılı son olağan meclis toplantısında 2020 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri 2 milyon 500 bin lira olarak oybirliği ile kabul edildi.  

SATIŞLARI 10 MİLYON OLANLAR 1 OCAKTA, 5 MİLYON OLANLAR 1 TEMMUZDA E-FATURAYA GEÇECEK

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Aralık ayı olağan meclis toplantısına davet edilen Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta, yeni yılda iş yaşamına girecek olan e-fatura düzeni hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Vergi Dairesi Müdürü Usta, satışları 10 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Ocak 2020, 5 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin ise 1 Temmuz'dan itibaren e-fatura düzenine geçeceğini anlattı.
MİTSO'nun Aralık ayı olağan meclis toplantısına davet edilen Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta, meclis üyelerine 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girecek olan e-fatura, e-defter, e-arşiv konularında açıklamalarda bulundu. MİTSO Meclis üyelerinin yönelttikleri soruları da yanıtlayan Mehmet Raci Usta, 19.10.2019 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-defter, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu ve e-bilete ek olarak e-sigorta belgesi, e-gider pusulası, e-dekont ve e-döviz alım satım belgesinin de uygulamaya gireceğini anlattı. 
e-Fatura düzenine geçişte vergi mükelleflerinin hasılatları üzerinden değerlendirildiğini anlatan Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta "2018 yılı hesap dönemi brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı, 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler 01.01.2020 tarihinde, 2018 veya 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatları 5 milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise 01.07.2020 tarihinde e-fatura düzenine geçecekler. 2020 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, ilgili hesap dönemini izleyen yılın yedinci ayının başından itibaren, yani 1 temmuzdan itibaren e-fatura uygulamasına dahi edilecek" diye konuştu.
Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta'nın e-fatura konusundaki sunumunun ardından Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan 2019 yılının son meclis toplantısında MİTSO'nun Kasım ayı kati mizanı ile2020 yılı gelir ve gider bütçeleri ve 2020 bütçe uygulama talimatı görüşüldü. Kasım ayı kati mizanı, oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan 2020 yılı gelir ve gider bütçeleri de meclis üyelerinin oybirliği ile 2 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. 2020 bütçe uygulama talimatı da oturumda hazır bulunan meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer'in son bir aylık oda faaliyetlerini anlatmasının ardından oturum Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından kapatıldı. Yüksel, kapanışta yaptığı konuşmada meclis üyelerinin yeni yılını kutladı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık