İKİZKÖY DİRENİŞÇİLERİNE BAŞKAN TOKAT VE BAŞKAN ARAS’TAN DESTEK ZİYARETİ

* Bayram boyunca Akbelen ormanında nöbet tutan köylülere çığ gibi destek geldi..

İKİZKÖY DİRENİŞÇİLERİNE BAŞKAN TOKAT VE BAŞKAN ARAS’TAN DESTEK ZİYARETİ
  • 24 July 2021, Saturday 13:25

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Bayramdan önce İkizköy’e gelerek, Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç kesimine karşı direnen İkizköylülere ve orada bulunan vatandaşlara destek oldu.

Köylülere destek olmak adına Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın yanısıra, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, CHP Muğla İl Kadın ve Gençlik Kolları, İl ve İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleri de Akbelen Ormanı’na gelerek, gerçekleşen ağaç kesimine karşı direnen İkizköylülerin yanında oldular.

Ayrıca, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’la birlikte İkizköylülere destek ziyaretine gelen ünlü belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk de, Akbelen ormanından Halk TV’ye canlı yayın gerçekleştirerek, İkizköy direnişini TV gündemine de taşıdı.

İkizköylülere destek olan ve orada bulunan vatandaşlarla sohbet eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, bir konuşma gerçekleştirdi.

‘Bu haklı mücadeleye destek vermek için buradayız’

Başkan Tokat; “Kendi topraklarımdayım şu anda. Ben de komşu Karacahisar köyündenim. Aynı şekilde İkizköy ve Akbelen’de olan kömür ve kamulaştırma tehdidi Karacahisar için de var . İki köy şu anda bu anlamda tehdit altında. Kendi topraklarımızı, kendi doğamızı, kendi insanımızı savunuyoruz. Kendi gelecek nesillerimizin haklarını şimdiden burada savunuyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz de çevre tehdidi altında. Bu gördüğünüz kaliteli, nitelikli ormanlar maden sevdasıyla kesilmek ve bu alanlar kamulaştırılarak köylü buradan uzaklaştırılmak isteniyor. Tabi burada büyük yaşanmışlıklar var büyük hikayeler var. İnsanların topraklarından koparılması kolay bir şey değil. Özellikle şu anda dünyanın yaşadığı sıkıntılar göz önüne alındığında çevrenin ne kadar önemli olduğunu, gelecek nesiller için ne ifade ettiğini daha iyi anlamamız gerekiyor. Akbelen köylülerinin burada göstermeye çalıştıkları direnişin tüm insanlığa tüm dünyaya örnek olması lazım. Kadınlarımız, gençlerimiz, erkeklerimiz kararlı bir şekilde topraklarını koruma adına bu ormanı, çevreyi koruma adına büyük bir mücadele veriyorlar. Çok haklı bir mücadele, gururlanılması gereken bir mücadele. Bu haklı mücadeleye destek vermek için buradayız. Sonuna kadar bu köylüleri destekleyeceğiz” dedi.

İkizköylüler ve direnişe destek veren vatandaşlar, bölgeden hiç ayrılmadan nöbet tutmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz hafta, direnişçi köylüler daha evlerindeyken, orman kesim ekipleri, sabah ezanıyla birlilkte ormana girerek 20-30 ağacı kesmişler, köylülerin alana toplanarak kesime itiraz etmeleri sonrasında alandan ayrılmışlardı. O zamandan beri kesim için gelmiyorlar. Bu nedenle direnişçi köylüler, sürekli alanda nöbet tutmaya başladılar.

DESTEK BAYRAM BOYUNCA ARTARAK DEVAM ETTİ

İkizköylülerin direnişi, bayram boyunca da devam etti. Pek çok vatandaş ve bu arada pek çok partinin yetkilileri, direnişçi köylüleri ziyaret ederek, haklı mücadelelerine destek olacaklarını belirttiler.

Bayramın birinci günü bu kez CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban ve Burak Erbay, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’la birlikte Akbelen ormanında nöbet tutan İkizköylülerin yanına gelerek desteklerini belirttiler. CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve beraberlerindekilerin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bir ağacın üstüne çıkarak konuştu. Ülkenin tanıtımının Muğla üzerinden yapıldığını ama yine Muğla’nın yüzde 65’inin maden sahası olarak ilan edildiğini belirten Tanal, “Bizler yatırıma karşı değiliz ancak; bu yatırımların doğaya zarar vermeden yapılabilecek imkanı varken vahşice bir yöntemle bu ormanların yok edilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Burada ağaçların yok edilmesi demek, yaşam hakkının yok edilmesi demektir.” dedi.

Milletvekilleri Mahmut Tanal, Mürsel Alban ve Burak Erbay, geceyi Akbelen ormanındaki direniş çadırında geçirdiler.

Bayramın ikinci günü, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Muğla İl Yönetimiyle birlikte direnişçi köylüleri ziyaret ettiler. Köylülerle birlikte, doğamızı, köylümüzün ve emekçilerin hakkını nasıl ortaklaşa savunabilecekleri hakkında konuşmalar yaptılar.

ÜMİT ÖZDAĞ DA DESTEĞE GELDİ..

İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bağımsız Adana milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte ‘Ayyıldız Hareketi’ni başlatan bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, arife günü arkadaşlarıyla birlikte Milas’a gelerek Akbelen Ormanları için sürdürülen eylem ve protestoya katıldı. Çevreciler ve köylülerle konuşarak bilgi alan Özdağ, eylemcilerle birlikte “Havama, suyuma, toprağıma dokunma!” diyerek destek verdi.

Çevreciler ve köylüler de Akbelen Ormanları’nı korumak için eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini, destek veren tüm kurumlara ve kişilere teşekkür ettiklerini söyledi.

İYİ PARTİLİLER DE İKİZKÖYLÜLERE DESTEK ZİYARETİNE GELDİ

Bayramın üçüncü günü de direnişçi köylülere destek ziyaretleri devam etti. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla il ve Milas İlçe Başkanları ve yönetimleri de kalabalık bir ekip halinde İkizköylüleri ziyaret ederek, desteklerini belirttiler. Metin Ergun, burada yaptığı konuşmada, doğa yıkımının tüm Türkiye’de yaşandığını ve hep birlikte karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Direnen köylülere, başka yerlerdeki doğa direnişçileri de destek ziyaretleri yaptılar. Kaz Dağları için mücadele edenler, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi, Türkiye İşçi Partisi Muğla il yöneticileri, Gelecek Partisi Milas ilçe yönetimi de desteğe gelenler arasındaydı. Gelecek Partililerin ziyareti sırasında Genel Başkan Ahmet Davutoğlu da telefonla canlı yayına bağlanarak, direnişe destek verdi.

İkizköylüler, Akbelen ormanının kesimine karşı bütün Kurban Bayramı boyunca ormanda nöbet tutarak geçirdiler. Ormancıların her an yine kesime gelebileceğini söyleyen köylüler, nöbetlerinin bundan sonra da devam edeceğini ve herkesi, destek için beklediklerini bir kez daha belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık