İkizköylüler Bodrum’daydı..

İkizköylüler Bodrum’daydı..
  • 27 September 2021, Monday 11:14

Bodrum İklim Acil grubunun düzenlediği Küresel İklim Grevi eyleminde İkizköylüler de vardı. Bodrum’da gerçekleştirilen eylemde İkizköy adına konuşan Anıl Işık (15), "Herkese merhaba! Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Ben İkizköy'ün Akbelen Ormanlarından geliyorum. Biz Akbelen Ormanının kömür madeni olmaması için mücadele ediyoruz. Kömür yakıldığında (çıkan karbon dioksit gazı nedenyle) iklim değişikliğine yol açıyor. Bir de  havadaki karbonu tutan ağaçlarımızı, ormanlarımızı kömür madeni yok ederek iklim değişikliğine yol açıyor. Peki ya İkizköy'de iklim değişikliğini nasıl hissetmeye başladık? Hayvanlarımız ölmeye, ağaçlarımız meyvelerini kesmeye, insanlarımız hastalanmaya ve derelerimiz kurumaya başladığında biz bu değişimi ciddi bir şekilde hissettik ve etkilendik.Geleceğimde doğayla bütün olarak  yaşamayı istiyorum.  Bu ekosisteme ayak uydurarak, onun bize değil bizim ona ayak uydurduğumuz bir gelecek istiyorum. Küresel ısıtmanın, iklim değişimlerinin olmadığı, durdurulduğu bir dünya istiyorum. Bu sistemin değişmesi umuduyla sözleri size bırakıyorum. Ne geleceğimizi ne de Akbelen Ormanı'nı vermiyoruz!Herkese teşekkür ederim" dedi.

Etkinlik alanında Bodrum İklim Acil adına eyleme katılan ve Bodrum’da yaşayan ünlü sanatçı Zeynep Casalini, alandaki çocuklarla iklim ve ormanlar hakkında konuştu.

Bodrum TEMA’dan Rana Öztürk,  Muğla’da Ağustos ayında yaşanan orman yangınlarından etkilenen Mazı köyünde doğanın ve halkın nasıl etkilendiğini anlattı. Öztürk, insanlar olarak artık bencil olabilecek bir durumda olmadığımızın altını çizdi.

TEMA gönüllüsü, lise son sınıf öğrencisi Deniz Kazmaz da “doğanın tercümana ihtiyacı yoktur. Biz insanlar doğaya nasıl davranırsak, doğa da bize öyle davranır. Biz zarar verirsek veya korumazsak o da bize zarar verir ve korumaz. Biz doğanın efendisi değil, parçasıyız” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık