İkizköylüler’den 4. duruşmaya destek çağrısı

Yaklaşık iki yıldır Akbelen Ormanının kesilmesine karşı mücadele veren İkizköylüler, geçen yılki büyük orman yangını sırasında, hileyle ormanda ağaç kesimi başlatan şirkete karşı verdikleri mücadele sırasında jandarma ile karşı karşıya gelmiş ve haklarında dava açılmıştı. Bu davanın 4. Duruşması yarın Milas Adliyesi’nde görülecek.

İkizköylüler’den 4. duruşmaya destek çağrısı
  • 20 November 2022, Sunday 13:53

Akbelen direnişçisi İkizköylüler, bir basın açıklaması yaparak, herkesi 4. Duruşmada Milas Adliyesi’ndeki davayı izlemeye ve desteklerini sürdürmeye çağırdı. Akbelenliler’in açıklaması şöyle:

“Akbelen Ormanı davamız devam ederken ormanda hukuksuzca kesim yapan şirkete karşı 17 Temmuz’da çadırlı nöbete başladık. Akbelen’i hem o sıralar çıkan büyük yangınlardan, hem de açgözlü şirketten korumak için canla başla mücadele ederken, “yangın sıçrama ihtimali” üzerinden asılsız söylemlerle yeniden kesime giren ve 100’ün üzerinde ağaç kesen şirketi durdurduk, kamuoyuna ifşa ettik. Ertesi gece ise nöbet tuttuğumuz özel mülk alanını boşaltmamız için 200’e yakın jandarma ve kolluk gücünün orantısız gücüyle karşı karşıya kaldık. Yalnızca anayasal görevimizi yerine getirmeye çalışırken itildik, sürüklendik, darp edildik! Ve şimdi de bu haksız müdahaleye direndiğimiz için mukavemet davasında yargılanıyoruz.

Muğla’da hektarlarca ormanımız yanarken son kalan ormanlarımıza saldıranlar değil, dört elle sarılanlar yargılanıyor! Haksız yere yargılandığımız yetmezmiş gibi adil yargılanma hakkımız da elimizden alınıyor. Şimdi 4. duruşmamız; 21 Kasım Pazartesi, saat 11.00’de Milas Adliyesi’nde görülecek. İkizköylüler olarak; İkizköy’ün dostlarını, yaşam savunucularını, bütün demokratik kitle örgütlerini, baroları, avukatları, desteklerinizle bizlere güç katan sizleri bu davaya sahip çıkmaya ve desteğe çağırıyoruz!”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık