Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İkizköylülere hakaret eden hakim hakkında yapılan şikayet reddedildi

Milas’taki Akbelen ormanına açılmak istenen maden ocağı için yapılan keşif sırasında avukat İsmail Hakkı Atal ve çevrecilere hakaret ettiği iddiasıyla, hakim hakkında HSK’ye yapılan başvuru reddedildi.

İkizköylülere hakaret eden hakim hakkında yapılan şikayet reddedildi
  • 20 January 2022, Thursday 9:21

Pir Haber Ajansı’nın haberine göre; Milas’ın İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda genişletilmek istenen Linyit Maden Ocağı’na karşı bölge halkı ve çevre savunucularının nöbet eylemi devam ederken, 7 Ağustos’ta bölgede yapılan bilirkişi keşfini yöneten ve çevre savunucularıyla avukatlara hakaret eden hakim Murat Yüksel’in herhangi bir görevlendirme yazısı olmadan keşfe katılması ve İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve çevrecilere hakaret etmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) yapılan şikayet başvurusunda karar açıklandı.

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, söz konusu hakime meslekten el çektirilmesi yönündeki taleplerinin HSK tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Atal, ret kararına karşı Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde HSK aleyhine iptal davası açtıklarını belirterek, HSK’nin, şikâyet başvurusu olmadan, gereğini yapması çağrısında bulundu.

Atal, keşfe gelen iki hakimin görevlendirme yazısının olmadığını da aktararak, şunları dile getirdi: “Yasaya aykırı şekilde kendileri nasıl bir durumdan vazife çıkarmışlarsa görevlendirme yazısı olmaksızın keşfe katıldılar. Hukuka aykırı uygulamaların altına imza attılar. Anayasa’nın 10’uncu maddesine aykırı davrandılar. Burada bir zümreye, şirkete imtiyaz tanıdılar. Aynı zamanda bize hakaret ettiler. Buradaki yurttaşların haklarını korumaya çalışan davacı vekillerine ve İkizköy Çevre Komitesi’nden arkadaşımıza ‘geri zekalı ve ruh hastası’ diyerek hakaret ettiler. Bu hakimin hemen, ivediyetle HSK tarafından meslekten el çektirilmesi gerekiyor. Bizim şikayetimize gerek kalmadan el çektirilmesi gerekiyordu ama hala bizim şikayetimize rağmen bir şey yapılmadı. Adeta patlatmalarla İkizköylülüeri taciz edip buradan bir an önce gitmeye zorlarcasına sürekli bir patlatma yapıyorlar. Anayasa’nın 10’uncu maddesi, ‘Hiçbir aileye, zümreye, sınıfa imtiyaz tanınamaz. Kamu görevlileri kanun önünde eşitlik ilkesine uygun hareket etmek zorundadır’ der. Burada Limak, İçtaş, kimin yakını olursa olsun Anayasa’nın 10’uncu maddesine uygun davranmak zorundadır.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık