“İklim değişikliği fırsat yaratabilir”

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fahri Yemişçioğlu, Milas Ziraat Odası Başkanı’nın hortum ile ilgili açıklamasını örnek göstererek, “İklim sayesinde geçmişte belki hor görülen hiçbir şekilde sözü edilmeyen tarım, popülerlik kazandı” dedi.

“İklim değişikliği fırsat yaratabilir”

Tarımda ilk ve en önemli sorunun yaşanan iklim değişikliği olduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fahri Yemişçioğlu, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın hortum ile ilgili açıklamasını ve doğada yaşanan iklim değişikliğinin tarımı nasıl olumsuz etkilediğini örnek vererek açıkladı.
Yemişçioğlu, “Zeytin ve zeytinyağı ile ilgili dertlerden ve bu dertlerden nasıl kurtulabiliriz? Öncelikle ilk ve en önemli sorunumuz iklim değişikliği. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, hortum ile ilgili bir paylaşımda bulunmuş. Hortum anıt ağaçlar dâhil olmak üzere onlarca ağacı kökünden sökmüş, sağa sola fırlatmış ciddi hasarlar vermiş. Antalya’dan da zaman zaman hortum haberleri gelmeye başladı. Peki, hortum daha önce ülkemizde çokça yaşanan bir doğa olayı mıydı? Tabi ki değildi. İklim değişikliğinin bu tür zararlarının ötesinde saf zeytin ve zeytinyağını değil tüm meyve ve sebzelerin rekoltesini etkiliyor. Peki, bu bir fırsat yaratabilir mi? Elbette yaratabilir. İklim sayesinde geçmişte belki hor görülen hiçbir şekilde sözü edilmeyen tarım, popülerlik kazandı. Bugün tarım yükselen bir değer. Bugün endüstri tapıncı, makineleşme tapıncı, gökdelenlerin içinde yaşama ve rafine hayat sürme tapıncı artık sona ermek üzere insanoğlu tarımın değerini anlamaya başladı. Tarımın değerini insanlar anladı, bundan sonra tarımın değerini anlama sırası devletimiz ve üniversitelerimizde. Artık tarım ve gıdayı daha nitelikli hale getirmenin zamanı geldi. Bu da iklim değişikliğinin getirdiği fırsat” diye konuştu.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık