Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kadrosu getirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliği ile 30 büyükşehir belediyesine "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı", 51 il belediyesi ile nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelere de "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü" kadro unvanı verildi ve ilgili birimlerin kurulması zorunlu hale getirildi.

“İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kadrosu getirildi

Belediyelerin etkin bir atık yönetimi oluşturabilmeleri açısından, bir süredir bu tür bir değişiklik beklenmekte idi. Yönetmelik değişikliği ile 30 büyükşehir belediyesinde Daire Başkanlığı kadrosu zorunlu hale getirilirken, 51 il ve nüfusu 50 binden fazla olan belediyelerde de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kadrosu getirildi. Aynı yönetmeliği göre, il belediyeleri ile 50.000 üzeri nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 2 çevre mühendisi veya çevre görevlisi, 20.000-50.000 arasında nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulması zorunlu hale getirilirken, “20.000’den az nüfusa sahip mahalli idarelerde çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulur ve/veya çevre danışmanlık hizmeti alınır. Mahalli idare birliklerinde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulur” deniyor.

Konuyla ilgili yetkililer, bu kadrolara liyakatli kişilerin atanması halinde, Daire Amirliği ve Müdürlüklerin, ‘sıfır atık’ hedefine yönelik olumlu işler yapılabileceğine vurgu yaptılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis