​​​​​​​“İKTİDAR TEDBİRLERİ ARTTIRMALI, VATANDAŞIN SAĞLIĞI İLE DAHA FAZLA OYNAMAMALIDIR”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, "pandeminin bu aşamasında, 14 günlük karantina uygulanmalı ve ciddi tedbirler alınmalıdır" dedi. Zeybekoğlu, fedakar sağlık çalışanlarının omuzlarındaki yükün her geçen gün arttığını belirtti.

​​​​​​​“İKTİDAR TEDBİRLERİ ARTTIRMALI, VATANDAŞIN SAĞLIĞI İLE DAHA FAZLA OYNAMAMALIDIR”

Zeybekoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Mart ayının 11'inde ülkemizde ilk defa görülen pandemi son günlerde zirve yaptı. Artık çember daraldı; komşumuzda, iş yerlerinde her yerde vakalar görülüyor.

Ama ne hikmetse iktidar, henüz vakalar bu kadar yayılmamışken aldığı tedbirleri yeniden alma cesaretini gösterememektedir. Kısıtlı tedbirlerle salgının daha fazla yayılmasına neden olmaktadır.

Sağlık çalışanları tükenme noktasına gelmiş durumda. Hastaneler alarm vermekte.

Hayat Eve Sığar Uygulaması her yerde kırmızının en koyu halini aldı. Artık radikal kararlar alma zamanı gelmiştir. Her konuşmasında "Türk ekonomisi şahlanıyor", "dünyanın bilmem kaçıncı başarılı ekonomisiyiz", "Avrupa bizi kıskanıyor" diyen AKP ve yöneticileri ekonomik buhran yüzünden pandemide sıkı radikal tedbirler alamamakta, vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamaktadır.

Mevsim değişikliği, nezle, grip vakaları, alınmayan tedbirler nedeni ile artık komşumuz, akrabalarımız, işçiler, memurlar, belediye başkanlarımız, vekillerimiz, koronavirüse yakalanmaktadır. Doğruluğu kamuoyu tarafından tartışılan resmi rakamlar bile iki katına çıkmıştır. Bir an önce iktidar sağlık ve ekonomik tedbirleri almalı, vatandaşlarımızın sağlığı ile daha fazla oynamamalıdır.

Alınacak tedbirler işçimizi, esnafımızı, çiftçimizi, emeklimizi mağdur etmemeli. Gereken destek paketleri bir an önce açıklanmalıdır. Tükenme noktasına gelen sağlık çalışanlarımız için de koruyucu ve motive edici tedbirler bir an evvel alınmalıdır. Bu salgını ancak "birimiz hepimiz hepimiz birimiz" anlayışı ile yenebiliriz. Bizler, CHP olarak yetkin kadrolarımız, birikimimiz ve kaynaklarımızla üzerimize düşeni yapmaya sonuna kadar hazırız.

Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına herkesin uyması gerektiğini yinelemek istiyorum."

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık