Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ilbıra Dağı Koruma Platformu 4.kez toplandı

​​​​​​​Ilbıra dağı koruma platformu üyeleri, 12 Ekim Cumartesi günü, platform tarafından yapılan çağrı üzerine, saat 11:00’de Bafa çarşısında güncel konuları görüşmek üzere tekrar toplandılar.

Ilbıra Dağı Koruma Platformu 4.kez toplandı

Toplantıya Bafa Mahalle muhtarı Kerem Tekin, Akbük Mahalle muhtarı Mehmet Çamlı, Aydın son dönem il genel meclis üyesi Mehmet Cahit Kaya, Akbük dayanışması sözcüsü Ferda Kılınç, üyeleri Necla Öztürk, Gülay Sarpılış, Aydın Çevre Platformu Başkanı Mehmet Vergili ve Platform üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıya sürpriz bir şekilde Milenyum madencilik şirketinin rödavansçılarından ve yatırımcılarından İlhan Doğan da katıldı. İlhan Doğan yaptığı açıklamada '2 yıldan bu yana Ilbıra dağlarında madencilik faaliyeti ile uğraştıklarını, bu zamana kadar şirketin Bafa’da bilgilendirme yapmadığını bildiğini, bu yüzden bu toplantiya katılmak istediğini ve vatandaşların bütün sorularını yanıtlamaya hazır olduğunu’ söyledi.

Soru cevap şeklinde geçen zamanın ardından, genel olarak  ilhan Doğan, bütün izinlerinin tam olduğunu, aldıkları izinler doğrultusunda maden çıkartma faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Mimar Tolga Itır, maden bölgesinde platform tarafından inceleme yapıldığını,  incelemeler sonucunda şirketin işletme  koordinatları haricinde ağaç kestirdiğini ve Maden molozlarıni ormanın içine bırakarak kesilmeyen ağaçların da yaşamasına engel olduğunu belirtti. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından çevrede bulunan vatandaşlar 'biz anlayacağımızı anladık yani siz hala kesime devam edeceksiniz' diyerek, şirket yetkilisine tepki gösterdiler. Tepkiler üzerine Şirket yetkilisi İlhan Doğan müsade isteyerek toplantıdan ayrıldı.

Daha sonra Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili 'Bizler buraya davet beklemeden geldik. Çünkü Ilbıra dağı hem Muğla hem de Aydın il sınırları içerisinde. Olmasa da önemli değil ülke bizim ülkemiz. Buradaki ormanlar sayesinde Aydın bölgesi de nefes alıyor, yağmur alıyor. Bizler Anayasamızın bizlere verdiği hakla her vatandaş gibi doğamızı ormanlarımızı korumak için sizlerin yanındayız. Biz Aydın’ın her yerinde Jeotermal tesislerle mücadele ediyoruz. Aydın’da nefes alamaz hale geldik. Köylülerimiz mahsullerinden verim alamaz oldular. Sularımızı kaybediyoruz, havamızı kaybediyoruz , peki nerede yaşayacağız?' dedi. Başkan Vergili  Bafalılara dönerek, 'Bafaĺılar bize söylesin, ağaçlarınızı kestirmeye, doğanızı kaybetmeye razı mısınız yoksa değil misiniz?’ diye sorunca, vatandaşlar da hep bir ağızdan 'ağaçlarımızı kestirmeyeceğiz' diye bağırdılar. Başkan da ‘o zaman bizler de sizlere desteğe her zaman varız’ dedi.

 Yatağan Gökbel dayanışması ve  Çamköy ikizköy dayanışmaları ile de birlikte hareket ederek  yöremizde birlikte çalışma önerisi de kabul edildi. Ilbıra Dağı Koruma  Platformu Başkanı ve üyeleri, katılan herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdiler.

Son olarak platform tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun eklerinde bulunan tüm fotoğraf ve video kayıtlarının, gerekli düzenlemenin ardından tüm basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis