ILBIRA DAĞI PLATFORMU’NDAN BAŞKAN TOKAT’A ZİYARET

Ilbıra Dağları’nda başlatılan madencilik faaliyetlerinin doğayı tahrip ettiği iddiasıyla Bafalılar tarafından oluşturulan Bafa Ilbıra Dağı Koruma Platformu üyeleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve Bafa Mahalle Muhtarı Kerim Tekin de hazır bulundu.

ILBIRA DAĞI PLATFORMU’NDAN BAŞKAN TOKAT’A ZİYARET
  • 19 September 2019, Thursday 16:33

“Ilbıra dağında Boksit (aliminyum) madeni ve diaspor kristalleri çıkarılacağı belirtilen dağ, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı,ayrıca endemik türde bitkilere de sahip.Biz maden çıkartılmasına karşı değiliz.Doğamız katlediliyor,tek geçim kaynağımız zeytincilik,zeytin ağaçlarımız ölüyor” diyerek söze başlayan Platform başkanı Ali Özgür;“Bu gün itibariyle Noter’den aldığımız vekaletname’mizi Platform Avukatımıza gönderiyoruz. Avukatımız bizim adımıza hukuki süreci başlatacak,Ilbıra için mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

Platform içerisinde teşkilat yapısının tamamlandığını ve görev dağılımının yapıldığını söyleyen Bafalı Gazeteci Yazar Abdullah Gürgün 48 yıldır yurtdışında yaşadığını, hiçbir Avrupa ülkesinde böyle yüzeysel bir çalışma yapılmadığını dile getirdi.

Büyükşehir Yasası sonrası kapatılan Bafa Belediyesi eski Başkanı Zühra Dönmez ise “Daha önce Bafa gölü içinde bir platform oluşturulmuştu.Bu sayede yapılan çalışmalarla  Bafa gölünün yeniden nefes alması sağlandı.Aynı duyarlılığı şimdi de Ilbıra Dağı için göstererek ağaç katliamlarının önüne geçilmesinin sağlanmasını istiyoruz”dedi.

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde Ilbıra Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edildiği ve ağaç kesiminin başlandığıduyumu üzerine  harekete  geçen ve  Bafa IlbıraDağı Koruma Platformu kurarak maden firmalarının kesimi durdurması yönünde  harekete geçen çevre gönüllüleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ederek çalışmaları ve bölgede yaşananlar hakkında bilgi aktardı.

Platformun başkanlık görevini yürüten Ali Özgür; “Bölgede yaşanan olaylar hakkında iki toplantı gerçekleştirdik.Öncelikle Bafa halkına maden arama faaliyetlerinin bölgeye ne kazandırıp ne kaybettireceğini anlatmaya çalıştık.Maden firması yetkilileri de çıkıp bir açıklama yapmıyor, halkı gerektiği kadar bilgilendirmiyor.Biz maden çıkartılmasına karşı değiliz.Doğamızın yok olmasına, tek geçim kaynağımız olan zeytin ağaçlarımızın yok olmasınakarşıyız”dedi.

Öncelikle hukuki sürecin başlatılması gerektiğini dile getiren Başkan Tokat,”Halkı da bu işin içine daha çok çekmemiz gerekiyor. Çevrecilere ülkemizde hep kötü gözle bakılır. Boş işlerle uğraşan insanlar gibi görünür.Ancak doğayı ve çevremizi koruma adına çevreci olmamız şart“dedi.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri maden firması adına bölgede kesim yapıyor.

Platform adına açıklama yapan Mimar Tolga İltir; “Maden firması her ne kadar kesim yapmayacağız desede aldıkları diaspor ve boksit arama ruhsatları yüzeysel aramayı gerektiriyor.Şimdiye kadar firma tarafından 150 dönüm alanda ağaç kesimi yapılmış.Ve daha 150 dönüm için de ağaç kesim başvurusu bulunuyor.Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri firma adına bu ağaçların kesimini gerçekleştiriyor”dedi.

Platform üyelerinin anlattıklarını dikkatlice dinleyen başkan Tokat; Milas Belediyesi olarak bizde Bafa ve Kapıkırı bölgemizde çalışmalarımıza başlıyoruz.Belediye teşkilat yapımımızı tamamladık.Müdürlerimizin atamasını gerçekleştiriyoruz.Öncelikle Kapıkırı’nda bulunan binamızı yenileyip Turizme kazandıracağız.Bafa gölü ve Kapıkırı’nın güzelliklerinden yaralanmayı planlıyoruz.Çomakdağ mahallemizde başlattığımız mimari proje uygulamalarını Bafa mahallemizde de hayata geçireceğiz.Bafa bizim içinde çok önemli bir bölge.Turizm ve tarımsal kalkınma konularındaki projelerimizi  yeni teşkilat yapımızla birlikte başlatıyoruz”dedi.

Platform üyelerine ziyaretleri için teşekkür eden başkan Tokat, “bu anlamda Bafa Ilbıra dağının yok olmasına izin veremeyiz. Hukuki süreci yakından takip edeceğim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık