Ilbıra Dağı’ndaki tahribata dikkat çekildi

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneğinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı Bafa’da yapıldı. Mevcut Başkan Abdullah Gürgün güven tazeledi.

Ilbıra Dağı’ndaki tahribata dikkat çekildi

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneğinin (BAFADER) I. Olağan Genel Kurul Toplantısı 04 Haziran 2021 Cuma günü saat 14.00'de Milas-Bafa Mahallesi Park Kahvesi Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya oy hakkı bulunan 22 üyeden 17 üyenin yanı sıra; Milas İYİ Parti ve CHP meclis üyeleri destek amacıyla katıldı.

Genel Kurul Toplantısı Dernek Başkanı Abdullah Gürgün tarafından açıldıktan sonra, Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Divan Kurulu seçiminden sonra, dernek başkanı Abdullah Gürgün derneğin faaliyetleri ile gelir-gider tablosu hakkında bilgi verdikten sonra Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi yapıldı. Bu kurulların oluşturulması için verilen önergenin kabulü sonrası yapılan oylamada liste oybirliği ile kabul edildi ve Abdullah Gürgün yeniden dernek başkanlığına seçildi.

Seçimlerin tamamlanması sonrasında yapılan dilek ve temenni konuşmalarında, Genel Kurula katılan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, Ilbıra Dağı’nda yürütülen madencilik faaliyetleri ve yapılan ağaç katliamına ilişkin TBMM'nde verdikleri soru önergesi hakkında bilgi verdi ve olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Ardından söz alan CHP meclis üyeleri de Ilbıra Dağı konusunda halkın yanında olmaya devam edeceklerini ve desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Toplantıya katılan dernek üyeleri, derneğin daha aktif çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan lokalin temini için Milas Belediye Başkanının ziyaret edilerek destek istenmesini; ayrıca yapılacak ziyarette Bafa'nın içinden geçen Bodrum-Söke karayolunun ve tüm Park Caddesinin orta refüjünün düzenlenmesi ve çiçeklendirilmesinin talep edilmesi gerektiği dile getirdi.

Dernek Başkanı Abdullah Gürgün yaptığı teşekkür konuşmasında, hazırlamış olduğu eylem planını okuduktan sonra yapılacak işler listesini toplantıya katılanlarla paylaştı ve en kısa zamanda resmi kurumlar ile yetkili makamlara nezaket ziyaretlerinde bulunacaklarını ifade ettti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık