İlçe Başkanı Acar son bir yılda yapılan hizmetleri anlattı…

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla, AKP iktidarı tarafından son bir yılda Milas’a yapılan/yapılmakta olan hizmetleri anlattı. Başkan Acar; “İktidar olarak biz bunları yapalım, yapmak da görevimiz ancak belediye ne yapıyor? Seçim öncesi tabelasını diktikleri Cem Evi ne oldu? Taziye Çadırı ne oldu?” diye sordu.

İlçe Başkanı Acar son bir yılda yapılan hizmetleri anlattı…

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına bazı ilçe başkanlarının yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Hasan Çemrek ve Nevzat Solmaz, Gençlik Kolları Başkanı Av. Kadir Bingöl de katılırken, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, iktidar tarafından Milas’a, son bir yılda yapılan hizmetleri paylaştı.

İlçe Başkanı Acar’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“24 Haziran 2018 seçimlerinin üzerinden 1 yılı aşkın bir zaman dilimi geçmiştir. AK Parti olarak iki milletvekilimiz, il başkanımız, ilçe teşkilatımız, kadın ve gençlik kollarımız, belediye meclisi üyelerimizle birlikte son 1 yılda AK Parti’nin Milas’a neler kazandırdığını anlatmak, bir nevi çalışmalarımızın özetlerini sizlere aktarmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

Hepinizin bildiği gibi, ilçemiz sorunlarının en başında Baharlı Kavşağı geliyordu. Burada bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı maalesef trafik terörüne kurban verdik, çok sayıda vatandaşımız da maalesef yaralandı. Başta milletvekilimiz Sayın Yavuz Demir olmak üzere, Yelda Erol Gökcan vekilimiz ve il başkanımızla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde, 1 yıldır yürüttüğümüz girişimlerde mutlu sona ulaşıldığını bir kez daha müjdelemek isterim.

Bölge milletvekillerimizin sayın bakanımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle gerçekleştirdiği yoğun görüşme trafiği neticesinde Baharlı Kavşağı artık köprülü hale getirilerek güvenli ulaşım sağlanacaktır. Milas’ımıza ve bu karayolundan yararlanacak herkese hayırlı olsun.

Bir diğer önemli konu da, yeni hastanemizin taşınması konusudur. İnsana değer veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin büyük destekleriyle ilçemize yeni bir hastane kazandırılmıştır. Son hazırlıkları yapılan hastanemizin yolunun yapılması için de milletvekillerimiz, il başkanımız ve bizler gerekli görüşmeleri yaptık. Yolun proje hazırlama aşamasında olduğunu belirtmek isteriz. Hastanemizin taşınmasıyla, eski binamızı Milas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düzenleyerek, 24 saat diş hizmetinin verilmesi sağlanacaktır. Bunun da ruhsatları hazırlanmıştır, yeni binaya taşınılır taşınmaz faaliyet başlayacaktır.

Öte yandan hastaların yattığı bölümlerin bir kısmı ise yaşlılarımız için huzurevi şeklinde kullanılacaktır.

Muğla’mızın ilk organize sanayi bölgesi olacak Milas Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları da girişimlerimizle hızlandırılmış, çalışmalar kısa süre içinde bitirilmek üzere devam etmek üzeredir.

Milas, tarihinde ilk kez, yüksekokuldan sonra bir fakülteye de sahip olmuş; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemize bağlı Milas Veteriner Fakültemiz geçen yıl ilk öğrencilerini kabul etmiştir.

Üniversite seviyesindeki öğrencilerimiz için 504 kapasiteli KYK yurdu hizmete sokulmuştur.

Sodra, adeta bir eğitim dağı haline getirilmiş, buraya iki lise binamız yapılmış, ortaokul binamızın yapımı da sürmektedir.

Toplu Konut İdaresi tarafından Milas’ımıza 100 adet yeni konut yapımı için çalışmalar başlatılmış, geçtiğimiz günlerde de hepinizin bildiği gibi hak sahiplerinin belirlenmesi yapılmıştır.

İlçemizde kış aylarında görülen yoğun hava kirliliğini engellemek için milletvekillerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez’le yerel seçimlerin ardından da görüşmeler yapmış, konu Sayın Bakanımızın önündedir.

Ayrıca ilçemizde Milas merkez ve Güllük’te yeni okullarımızın yapımına başlanmıştır. Okullarımızın yapımı son hızla sürmektedir. Üstün zekâlı öğrencilerimizin eğitim alacağı Milas Bilim ve Sanat Merkezinin kurulma çalışmaları de devam etmektedir.

Milas Belediyesinin ilgi alanında olmasına rağmen, üzerlerine düşeni yapmadıkları için Güllük Hayvan Barınağına da gelen talepler doğrultusunda çeşitli destekleri hem milletvekilimiz Yavuz Demir, hem de gençlik kollarımız aracılığıyla vermeye devam etmekteyiz.

Tarihi Kutsal Alan Labranda’ya giden ve Karpuzlu ilçesine ulaşımı sağlayan yollar yenilenmiş, son derece sağlıklı ve güvenli bir yapıya kavuşturulmuştur.

Üreticilerimizin bizlere ulaştırdığı talepler doğrultusunda, tarımımızın daha da güçlü hale gelmesi için elektrik altyapı hizmetlerinden, sulama işlerine kadar mesai mefhumu gözetmeksizin her konuda destek olmayı sürdüreceğiz.

İlçemizdeki baraj sayısını 3’ten 5’e çıkarmak için çalışmalarımız da sürmektedir. Gökçeler ve Kargıcak barajları planlamaya alınmıştır.

Yine girişimlerimiz sonucu Milas çevre yolunun yapımına da başlanmış, çalışmalar son hızla devam etmektedir.

Cumhuriyet Mahallemize 1 adet Aile Sağlığı Merkezi açtık, Burgaz Mahallesi’ne de çalışmalarımız devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Milas Sağlıklı Yaşam Merkezi’mizin açılması için de hazırlıklarımız sürmektedir.

Milas’a bir ambulans daha kazandırdık.

Akgedik Barajı’ndan Milas’a içme suyu teminiyle ilgili arıtma tesisimizin çalışmaları da Tarım ve Orman Bakanlığımızca sürdürülmektedir.

Beçin Kalesi’nde bulunan Taş Eserler Müzesi hizmete açılarak ilçemizdeki Hekatomnos Kutsal Alanı, Euromos ve yine Beçin Kalesi’nde çevre düzenlemeleri Kültür ve Turizm Bakanlığımızca yapılarak kentimizin kültür mirası güzelleştirilmiştir. Arkeoloji dünyasının sayılı eserleri arasında gösterilen Hekatomnos Mezarı’ndaki altın tacın Ankara’dan Milas’a getirilmesiyle ilgili girişimler başlatıldı.

Milas’ımızın gençleri için Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 3,5 milyonluk yatırımla FIFA kriterlerine uygun hale getirdiğimiz Şehit Metin Özcan Futbol Sahamızı yeniden açtık.

Milas Yeni Spor Salonu için de hazırlık çalışmalarımız sürmektedir.

Yeni Milasspor ve ilçemizdeki diğer spor kulüplerine milletvekillerimiz aracılığıyla Spor Toto Teşkilatınca maddi destek sağlanmıştır. 

Yine milletvekillerimiz ve il başkanlığımızın girişimleriyle Milaslı hemşehrilerimizin de tamamen ücretsiz biçimde yararlandığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi bünyesine en gelişmiş kanser tarama ve tedavi cihazlarının yanı sıra, iki adet anjiyo ünitesi de sağlanmış olup, hastalarımızın çevre illere ya da özel hastanelere başvurmalarına gerek kalmamıştır.

Milas’taki etkinliklere en az Bakan düzeyinde katılımlar sağlatılarak, hükümetimizin ilgisi Milas’a çekilmiştir.

Milletvekillerimiz ve il başkanlığımızca Milaslı üniversite öğrencilerinin yazın kamu kuruluşlarınca istihdam edilerek aile ekonomilerine katkı sağlamalarıyla ilgili kontenjan artırımı yapıldı.

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan personellerin süresi girişimlerimizle 6 aydan 9 aya çıkarılmıştı.

İmar Barışında süre milletvekillerimizin girişimleriyle uzatıldı.

Toprak havuz balık üreticilerimiz başta olmak üzere ilçemizde faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin taleplerini Bakanlıklar düzeyinde görüşerek çözüme kavuşturduk, kavuşturmaya devam ediyoruz.

Tarım ve hayvancılığımıza destek olarak genç çiftçilerimize hibe hayvanları dağıtıldı, çiftçilerimize destekleme ödemeleri eksiksiz biçimde yapıldı. Milaslı üreticilerimize 9 bin 500 çam fıstığı ağacı hibe edildi.

Son olarak milletvekillerimizin girişimleriyle bölgemizdeki şoför esnafından gelen talepler üzerine güvenlik sistemlerine ilişkin yönetmelik süresi de uzatılmıştır.

Milas ilçe teşkilatı olarak da gerek ana kademe, gerek kadın ve gençlik kollarımız, ziyaretlerini, çalışmalarını ve rutin hizmetlerini sürdürmektedir. Teşkilatımızın birlik beraberliği, motivasyonu da son derece yüksektir.

Sizlere 1 yılda hükümetimizin Milas’a yaptığı yatırımlarla ilgili özet bilgiler sunduk. Bunlar yeter mi, elbette yetmez. Biz, Milas’ımız için gece gündüz demeden, en ufak bir ayrıma bile mahal vermeden çalışmayı sürdüreceğiz.

Bununla birlikte Milas’ımızın belediye hizmetleri açısından hali ortadadır.  Emekçilerin maaşları ödenmemekte, tırnak kadar hizmet üretilememektedir. Milas’ta hasbelkader CHP yönetimi tarafından yapılan tek bina olma özelliğini taşıyan Atatürk Spor Salonu, aradan 4 yıl geçmesine rağmen halen tam kapasite açılamamış, binadaki teknik aksaklıklar nedeniyle havuz halen faaliyete alınamamıştır. Tam da bu noktada AK Parti anlayışının farkının daha da iyi anlaşılması adına, yanı başımızdaki 11 bin nüfuslu Kavaklıdere’de yüzme havuzları öğrencilere ücretsiz biçimde hizmet vermektedir.

Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat, tüm bunların yanında sözde halka açık olarak yaptığı toplantıda, meclis üyelerimizin halkın kendilerine ilettiği taleplerin aktarılmasını bile yasaklamış, adeta külhanbeyi gibi davranmaya başlamıştır. Kendisine, Milas’ta bize, denetleme ve muhalefet yetkisinin büyük oranda cumhur ittifakına verildiğini ve seçimi çok az bir farkla kazandığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Öte yandan bazı muhalefet milletvekillerinin de bizlerle görüş alışverişinde bulunmak, çalışmaları sormak yerine seçmeni kandırmak için TBMM’ye soru önergesi verdiği, bunlarla vatandaşların tepkisini azaltmaya çalıştıklarını görmekteyiz.

Değerli arkadaşlar; Türkiye’nin her noktasından meclisin gündemine her gün binlerce soru önergesi gelmektedir. Maalesef muhalefetin hizmet aşkı A4 kağıtlara yazılan birkaç sorudan öteye geçmemektedir. İşin üzücü tarafı, hemşerilerimize bunu hizmetmiş gibi yutturmaya çalışmaktadırlar. Milletvekillerimiz ve bizler, Milas için üzerimize düşen her şeyi eksiksiz biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun için zaman zaman yeri geldiğinde kavga da veriyoruz. Ancak, buna karşın hizmetlerimiz, bazı sosyal medya hesaplarından gördüğümüz üzere, sahiplenilmeye çalışılmakta, halkımız üzerindeki etkisi manipüle edilmek istenmektedir. Bu çabalar gülünç olduğu gibi, bugüne kadar Milas Belediye Başkanı ya da CHP’den ilçemize kazandırdıklarımız hakkında en küçük bir teşekkür ifadesi bile duymadığımızı belirtmek isterim.

Milas’ı geriye götürüp, yapılan hizmetleri sahiplenmeye çalışmak tam bir işgüzarlık örneğidir. Neyse ki sağduyulu halkımızın bu tür manipülasyonlara izin vermeyeceğini çok iyi biliyoruz. Milas bizim gözbebeğimizdir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız feyz doğrultusunda her zaman daha iyisini yapma gayretinde olacağız.”

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, açıklamasının ardından basın mensupları aracılığıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bir de soru sordu. Başkan Acar; “Seçim öncesi Alevi vatandaşlarımız için Cemevi sözü verildi. Hatta belirlenen yere tabela da dikildi. Seçimlerin üzerinden bir hayli zaman geçti. Buradan soruyorum; Sayın Başkan Cemevi ne oldu? Bunun yanı sıra taziye evi ya da çadırı dediğimiz, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın evine kurulacak bir hizmeti de Sayın Başkan söz vermişti. Biz böyle bir hizmeti henüz göremedik. Sayın Başkan taziye evi ne oldu?” diye sordu.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık