İlçe Başkanı Demirtaş’tan Milletvekili Demir’e yanıt!..

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, geçtiğimiz günlerde AKP Milas İlçe Başkanlığınca düzenlenen ve Binali Yıldırım’ın da katıldığı mitingde konuşan AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in açıklamalarına cevap veren bir açıklama yaptı. Demirtaş; “Madem Türkiye artık eski Türkiye değil, kimseden talimat almıyor, o halde neden en küçük bir dalgalanmayı ‘dış güçlere’ bağlıyorsunuz?” diye sordu.

İlçe Başkanı Demirtaş’tan Milletvekili Demir’e yanıt!..

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı mitingde, AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in yaptığı konuşmayı eleştiren DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, Demir’in yaptığı açıklamayı, 20 yıldır devam eden ‘milleti uyutma’ siyaseti olarak değerlendirdi.

İlçe Başkanı Demirtaş, Milletvekili Demir’in; “Cumhurbaşkanımız 2023’te yapılacak seçimle kayıtsız şartsız yine bu ülkenin başında olacak. Çünkü bu ülkenin ve aziz milletimizin ona ihtiyacı var. Adı gibi devlet adamı olan Sayın Devlet Bahçeli’ye ihtiyacı var. Bu ülke her geçen gün büyüyor, büyüyecek. Türkiye artık eski Türkiye değil. Birileri eskiden bize görev verirdi: Bu kadar yürüyebilirsiniz, şu kadar hizmet edebilirsiniz, İMF ile çalışmaya devam edeceksiniz. İHA’lar, SİHA’lar üretilmeyecek. Hastaneler, yollar yapılmayacak. Yeni üniversiteler kurulmayacak diyorlardı. Ancak biz artık kimseden talimat almıyoruz. Her alanda kararları biz veriyoruz” şeklinde yaptığı açıklamaya; “Acaba Sayın Demir bu söylediklerine kendisi inanıyor mu?” dedi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın Demir’e öncelikle şunu sormak istiyoruz; madem Türkiye bu kadar güçlü bir iktidara sahip, ekonomisi sürekli büyüyor da, her alanda kararı da siz veriyorsunuz,o halde bu ülkedeki ekonomik krizin, hayat pahalılığının sorumlusu neden dış güçler oluyor? Bu dış güçler neden sadece Türkiye’ye saldırıyorlar? 200’den fazla ülkenin içinde neden sadece biz?

Kaldı ki bu dış güçlerin kim olduğunu defalarca sorduğumuz halde bugüne kadar iktidarın verdiği bir isim yok! Öte yandan dün bize düşman olarak gösterdiğiniz kim varsa bugün onlarca kucaklaşan, kırmızı halılarla karşılayan sizsiniz. Şunu net bir şekilde artık ortaya koyun; hangi ülke dost, hangi ülke düşman?

Devletler arasında düşmanlık olmaz, karşılıklı menfaat, ülke çıkarları olur. Biz bunu biliyoruz da galiba siz bilmiyorsunuz! Bu anlattıklarınız 20 yıldır olduğu gibi ‘Milleti uyutma’ siyasetidir. Asıl siz şunu iyi bilin ki millet artık bu masallara inanmıyor. Milletin karnı artık bu hamasi nutuklara tok. ‘Bazı sorunlarımız var, çözümü de bizde’ diyorsunuz. Elinizi tutan mı var. Madem çözümü sizde de neden milyonlarca insanı hayat pahalılığında boğuluyor, insanları adeta açlıkla mücadele eder halde yaşamaya mahkum ediyorsunuz? Yan odada aç yatan çocuklarından utanan, bebeğine süt alamayan bir annenin gözyaşlarını tutamadığı, doktorun yazdığı ilacı parası olmadığı için eczacıya borç yazdırmak isteyen yaşlı amcalarımızı, teyzelerimizi neden bu hale düşürüyorsunuz? Asgari ücretliye, emekliye verdiğiniz zamlarla övünürken, daha zamlı maaşı almadan gelen zamlarla faturayı ödeyemez duruma getirdiğiniz milyonları hiç mi düşünmüyorsunuz?

Yandaş müteahhitlere döviz garantili yaptırdığınız otoyollarla, şehir hastaneleriyle, köprülerle övünürken, Kur Korumalı Mevduat hesabı açan bir avuç zengine milletten topladığınız vergilerle 4 ayda ödediğiniz 37 milyardan niye bahsetmiyorsunuz? Doları 8 liradan 18 liraya çıkardığınızı; akaryakıt fiyatlarına, elektriğe, doğalgaza bir yıl bile olmadan % 300’lere varan zamları neden açıklamıyorsunuz?

Hizmete gelince siz, zamlara gelince dış güçler! Hadi canım sende!”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık