Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden yarıyıl değerlendirmesi… (2)

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bir basın toplantısıyla geçtiğimiz hafta sonu öğrencilerin karnelerini almasıyla tamamlanan 2018-2019 Eğitim-öğretim Yılı’nın ilk yarısını değerlendirdi. Basın mensuplarının yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; Akın Coşkun, Coşkun Demir ve Türker Yurtsever’in de katıldığı toplantıya, geride bıraktığımız ilk dönem, ikinci dönem ve gelecek yıla ilişkin planlamaları anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, ilçemizin eğitimde geldiği noktanın adeta bir fotoğrafını çekti. İlk kısmını dün verdiğimiz haberin devamı şöyle:

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden yarıyıl değerlendirmesi… (2)

“Merkez ve Sakarya’daki tarihi bina, eğitimin dışına çıkarılmalı”

Açıklamasına, Merkez ve Sakarya’nın eski tarihi binalarıyla devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Aslında her iki tarihi binayı da eğitimden çıkarıp örneğin bir eğitim müzesi, sergi salonu gibi farklı alanlarda kullanmak gerek. Gerçekten Milas’ın böyle mekânlara ihtiyacı var. Her iki binayı da, varsa bakım ihtiyacı yaptırılıp, kullanıma açmak gerekir.

Bu senenin başında taşınan Kız Meslek Lisesi’nin bahçesindeki tarihi binayı da kitap-kafe tarzında yapalım diyoruz. Öğrencilerimiz gelsin orada hem kitap okusunlar, hem de sağlıklı bir ortamda vakit geçirsinler.

Benzer bir uygulamayı öğretmenevinde yaptık. Bildiğiniz gibi Orhan Menteşe Öğretmenevi, tam anlamıyla öğretmen camiasına hizmet vermekten uzaktı. Kısmen bir bakım yapıldı ancak ihtiyaca cevap verecek noktaya gelmedi. Biz de yeni bir öğretmenevi olarak adeta 5 yıldızlı oteli aratmayacak konforda bir yer hazırladık. Şu anda yüzde 96 doluluk oranında. Elbette bu tür kurumlar, ilçemizin vizyonu açısından da son derece önemlidir” dedi.

Bir öğretmen gözüyle ilk yarıyıl…

“Her şeyden önce çok geniş bir kırsala sahibiz. Bizim kuruma bağlı 182 tane özel ve devletin okulu, yurdu ve kurumu var. Bunlardan 113 tanesi devlete ait, diğerleriyle beraber 152 tane eğitim-öğretim yapan okulumuz var. İl genelindeki 790 okul arasında yaklaşık 15 okulumuz, sınav sonuçlarına göre gayet iyi durumda. Ortalamaya bakıldığında ise ilk üçe giriyor. Bazı okullarımız da son 15 okul konumunda… Bu tabloya göre Milas’ı akademik olarak değerlendirecek olursak, 13 ilçenin arasında orta sıralardayız. Bunun da sebebi, işte az önce söylediğim kırsalımızın fazla olmasıdır. 90 tane kırsalda okulumuz var. Bunlardan da 28 tanesi birleştirilmiş sınıf olarak eğitim-öğretim veriyor.

Bakanlığımızın 2023 vizyonuna baktığınızda, artık herkesten doktor-mühendis-öğretmen olması beklenmiyor. Her öğrenci bireysel yeteneğine göre değerlendirilmeli, yeteneğine göre kendi alanına yönlendirilmesi hedefleniyor. Bunun için de meslek liselerine ağırlık verilmesi hedefleniyor. Bizler eğer bu eğitim sistemine adapte olmamız halinde önümüzdeki 3-4 yıl içinde meslek liselerine ağırlık vermemiz gerekiyor.

İlçe olarak; sporda, sanatsal ve kültürel alanda, proje üretiminde gerçekten il genelinde ilk sıradayız ama LGS veya ÖSS sınav sonuçlarına bakıldığında aynı başarıda değiliz.

Örneğin; Grekoromen güreş müsabakalarında Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencimiz kendi kilolarında il birincisi… Bosna Hersek’te düzenlenen güreş şampiyonasında Balkan Şampiyonu olan Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ramazan Tekin, Genç Sesler Musiki Etkinliği Muğla İl Birincisi Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Özden Çamlıburun. Şehit Murat İnci Anadolu Lisesi il ikincisi İbrahim Turung, Tenis Genç Kızlar (A) kategorisinde İMİ Koleji Muğla Şampiyonu… Kick boks gençler (A) Kategorisi Abdullah Gökçe 57 kg il 1’ncisi, Habibe Özdemir 60 Kg il 1’ncisi, Mehtap Korkmaz light contact 55kg’da il 2’ncisi. Karate 22 branşta 19 tane birincilik, 3 tane ikincilik… Judo’da Dr. Mete Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Ağar, Türkiye Şampiyonasına gidiyor. Hentbol’da Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi il 3’ncüsü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Kız Takımı il 3’ncüsü oldu. 24 Kasım Öğretmenler arası Voleybol turnuvası, 24 Kasım öğrenciler arası turnuvalar, Final Lisesi Öğrencisi Berke Yusuf Demir, Powerlifting Dünya Şampiyonu oldu. Bağımlılıkla Mücadele basketbol turnuvaları…

10 tane TUBİTAK 4006 projemiz, 4 tane ERASMUS+ projemiz kabul edildi ve yürütülmekte. (2 Atatürk MTAL, 1 Şehit Murat İnci ve 1 İlçe MEM). Sebahattin Akyüz Fen Lisesi e-Twinning Projesi Avrupa Kalite Etiketi, Kazıklı Ortaokulu e-Twinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ford Otosan tarafından eğitim aracının verilmesi, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yönetim ve Organizasyon alanında Muğla’nın en başarılı kurumu seçilmesi (MTEGM dış değerlendirme raporuna göre),

Hediyem 81 İlin 81 Öğretmenine projesi, Özel Eğitim Öğrencilerimizden Mehter Takımı kurulması, Temel Eğitim Kurumlarında Demokrasi Kültürü’nün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Gümüşlük Anaokulunun pilot okul seçilmesi, Eğitimde İyi Örnekler Projesine 4 Okulumuz seçildi. Okulum Bir(inci) Projesine, 2 okulumuz bahçe ve 2 okulumuz yemekhane alanında seçilmiştir. Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde Projesi ile mahallelerimize temel ilk yardım, iş sağlığı ve güvenli, ziraat eğitimleri verildi.

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Atık Sudan Enerji Üretimi” adlı projesi İstanbul Su Kongresi ve Fuarında özel ödül alamaya layık görülmüştür.

Aslında daha birçok başarıyı burada sıralayabiliriz. Dediğim gibi pek çok alanda ilçemiz, kıskandıracak bir başarıya sahip, inşallah önümüzdeki yıllarda akademik başarıda da böyle tabloları yaşayacağız” diyerek, geride bıraktığımız yarıyılın değerlendirmesini yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, ikinci yarıyılda akademik başarı oranın da geçmiş yıllara oranla değişeceğini söyledi.

Açılacak yeni dallar…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, önümüzdeki yıldan itibaren ilçemiz genelindeki okullarda açılacak yeni bölümleri de şöyle sıraladı:

“Milas Bilim Sanat Merkezi (Bilsem),

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi-Gıda Kalite Kontrol Dalı, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilgisayar Teknik Servis Dalı, Sigortacılık Dalı,

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Uçak Bakım Alanı Uçak Gövde Motor Dalı, Denizcilik Alanı Gemi Elektroniği ve Haberleşme Dalı,

Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi-Gemi Yapımı Alanı Yat İnşa Dalı,

İlçemizde Robotik Atölyeler için şu an çalışmalar yapılmaktadır.

Engelli öğrenciler için Mesleki Eğitim Merkezinin açılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı Veteriner Sağlık Dalı, Kimya Laboratuarları Dalı.”

Yapılan okullar…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan okul veya kuruma ait binaları da şöyle sıraladı:

“16 ve 24 Derslikli Mesleki Teknik Lisesi,

Meşelik Hacı Bahattin Aydın Ortaokulu,

Sakarya Ortaokulu'nun Eski Kız Meslek Binasına Taşınması.

Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi,

Sebahattin Akyüz Fen Lisesi (proje okulu), Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip (Spor Lisesi ve Proje Okulu) olmuştur.

Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binası’nın hizmete sunulması.”

Yapımı devam eden veya planlanan inşaatlar…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, önümüzdeki yıldan itibaren ilçemiz genelinde yapımı devam eden veya planlanan inşaatlarla ilgili de şunları söyledi:

“Eğitim Kampus Alanına 24 Derslikli meslek lisesi yapımı.        

Eğitim Kampus Alanına 200 öğrenci kapasiteli Yurt binasının yapımı.

Fatih İlkokulu binasının yerine 24 Derslikli bina yapılması.

Ağaçlıhöyük İlkokulu 12 derslikli bina yapılması.

Güllük İlkokulu 16 derslikli bina yapılması.

Eski Tekel Binasının Eğitim Kurumuna Çevrilmesi.

Emek Mahallesine 16 derslikli Ortaokul yapılması.

Kampus alanında Kapalı spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol voleybol sahaları yürüyüş yolları, amfi tiyatro ve 2400 metre kare üzerine bölgenin en büyük konferans salonu dev bir eğitim tesisi daha yapılıyor.”

 

 

     

 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

    

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis