İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı

​​​​​​​2021-2022 yılı İlköğretim Haftası Milas’ta düzenlenen törenle kutlandı.

İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı
  • 14 September 2021, Tuesday 10:18

Milas’ta Atapark’ta düzenlenen törenle İlköğretim Haftası kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına bırakıldı. Atapark’taki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Atapark’taki İlköğretim Haftası kutlamasına katılan Başkan Tokat, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması sonrasında yaptığı açıklamada yeni eğitim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Atapark’taki törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun ve beraberindeki öğretmenlerden oluşan heyet Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi makamında ziyaret etti.

İlköğretim Haftası kutlama programının son etkinliği ise Dr.Mete Ersoy İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Burada düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajı okundu. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun da bir konuşma gerçekleştirirken son konuşmayı Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke yaptı. Kaymakam Böke, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen, veli ve tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerini iletti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören sona ererken, Kaymakam Böke, okulda incelemelerde bulunarak öğretmenlerle bir süre görüştü.

İlçeMilli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, törendeki konuşmasında şunlara yer verdi:

“Sayın Kaymakamım, Değerli Velilerimiz, Birlikte Çalışmaktan Mutluluk ve Gurur Duyduğum Meslektaşlarım, Geleceğimizin Teminatı Pek Kıymetli Öğrencilerimiz.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının açılış törenine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Telafide Ben de Varım programı sonrası biricik yavrularımız ile okullarımızın tam ve yüz yüze eğitime kavuşma sürecinin mutluluğunu paylaşıyorum. Bizler, eğitim ordusunun ve onun neferleri olarak ders zilinin yüz yüze eğitimle çalmasının heyecanı içerisindeyiz. Okul bahçelerimiz nihayet öğrencilerimizin cıvıldayan sesleri ile doldu. Bu sürece, güzel ülkemizin her yerinde; tüm meslektaşlarım, öğrencilerimiz ve velilerimizin tedbirlere vermiş olduğu önem ve destek ile işbirliği sonucu gelmiş bulunmaktayız.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni neslimizin mimarları olarak onure ettiği Değerli Öğretmenlerimiz; Sizler eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olarak, mesleğin gereklerine göre iç motivasyonu yüksek bireyler olarak kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu amaçla hedeflerini belirleyen ve bunlara ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan birer rol modelsiniz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde toplumun her kademesini dönüştüren ve ülke geleceğinin en hassas yeri eğitim öğretim sürecinin eğitimdeki milli birliğini, beraber sağlıyor, omuz omuza, bilim ve ilime doğru yürümekten geri kalmıyor olmanız, ülke menfaati adına en önemli gerektir.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim, sizlerden tek isteğimiz, salgın sonrası yüz yüze eğitimde umutla, öğretmenlerimizin ışığıyla ve desteği ile yol almanızdır.

Milas Basınımızın değerli temsilcilerine, Milas’ın eğitim öğretimdeki yaşanan güncel ve yükselen başarı dolu sürecine sunmuş oldukları katkılar için şükranlarımı arz ediyorum.

İl Milli Eğitim Müdürümüzün selam ve sevgilerini iletirken bu anlamlı merasimin tertibinde emeğini ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.

Sözlerimi Yüce Ata’mızın Büyük Nutkunda yer alan ve bize eğitim anlayışımız açısından ışık tutan şu sözleriyle tamamlıyorum; "Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hakim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir". 2021-2022 eğitim öğretim yılının Milasımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık