İŞKUR Muğla İl Müdürlüğünden işveren ve iş arayanlara çağrı: “BİZE DANIŞIN”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğünden işveren ve iş arayanlara çağrı: “BİZE DANIŞIN”

İŞKUR Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, İŞKUR Milas İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile işbirliğinde hazırlanan ‘Hayata Yolculuk’ adlı projeyi tanıttı. Projenin içerisinde yer alan; ‘İŞ’TE ANNE PROJESİ, ‘ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ’ ve İŞE İLK ADIM’ adlı projelerin içeriği hakkında bilgi veren Sarıyerli; “Sizler aracılığı ile Milas’taki tüm işveren ve iş arayanlara çağrıda bulunuyoruz. Gelin bizimle görüşün. Bize gelen hiç kimse kurumdan mutsuz bir şekilde ayrılmayacaktır” dedi.

İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli tarafından düzenlenen basın toplantısına, İŞKUR Milas İlçe Müdürü Levent Karataş ile birlikte İş ve Meslek Danışmanı Selma Uysal da katıldı. İl Müdürü Sarıyerli; “Muğla İl Müdürlüğü olarak geçen yıl 6061 gencimize ve 5182 kadına istihdam sağlayarak Türkiye genelinde birinci olduk. Ön lisans ve lisans mezunu gençlerimizi ise işe yerleştirme konusunda Türkiye 2’ncisi olarak gerçekten önemli bir başarıya imza attık. Geçen yıl yüzde 8,5 olan işsizlik oranını bu sene bir puan aşağıya çektik, hedefimiz bu oranı en aza indirmek suretiyle ilimiz genelinde, özellikle gençleri, kadınları ve engellileri istihdam ederek, milli ekonomiye kazandırmaktır.

Bu düşünce doğrultusunda Bakanlığımız tarafından onaylanan projeler hakkında sizler aracılığıyla halkımızı bilgilendirmek istiyorum” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

HAYATA YOLCULUK, HAYAT YOLUNDA DEVLET YANINDA PROJESİ…

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile işbirliğimizde gerçekleşen projeyle, ilimizde yükseköğrenim gören ve devlet koruması altında bulunan, anne-babası olmayan/hastane-hapiste olan, ekonomik yönden dezavantajlı konumda olan, madde bağımlılığı bulunan, eski hükümlü tüm öğrencilerin özel sektörde işe yerleştirilmeleri, çeşitli meslek dallarında işbaşı eğitim programları ile eğitim aldıkları mesleklerde deneyim sahibi olmalarına, yine çeşitli alanlarda mesleki eğitim kursları ile bilgi-becerilerinin arttırılması, bu kurs ve programlarda maddi destek sağlanarak (katılımcılara günlük 46,23 TL cep harçlığı ve katılımcıların genel sağlık sigortalarıyla iş kazası meslek hastalığı primleri karşılanacaktır) istihdam edilmelerine yardımcı olunması hedeflenmiştir.

MESLEKİ EĞİTİM VE BECERİ GELİŞTİRME İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ…

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (MUTSO) arasında imzalanacak olan protokolün amacı; Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İŞKUR ve TOBB arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında çalışmalar yapmaktır.

Talepte bulunan işverene, çalışan sayısının yarısı kadar kursiyer belirlenmesi halinde sektör ayırımı yapılmaksızın teorik ve pratik eğitimler en fazla 6 aya kadar yapılabilecektir. Kursiyerlere eğitim sonunda mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde MYK Belgesi, verilemeyenlerde ise MEB onaylı belge verilecektir.

Kursiyerlere teorik eğitim süresince günlük 35 TL, pratik eğitim sürecinde ise 61,65 TL cep harçlığı ve genel sağlık sigortası ile iş kazası meslek hastalığı sigorta primleri ödenecektir. Böylece sektörün nitelikli eleman ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

‘EGE’NİN İNCİSİ ADLI PROJE VE ÖDÜL TÖRENİ…

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüz işbirliği ile psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan Ege’nin İncisi Projesi kapsamında, başta suça sürüklenmiş ya da meyilli çocuklar olmak üzere dar gelirli, eğitim imkânı kısıtlı, eski hükümlü, göç hareketleri ile gelen ve suç riski tespit edilen dezavantajlı konumdaki kişiler belirlenerek iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmiş, İşbaşı Eğitim Programları ile meslek sahibi olmaları, doğrudan istihdam ile iş hayatına katılımlarının sağlanması ve aynı zamanda rehabilite olmaları amaçlanmıştır.

Proje kapsamında toplam 92 işe yerleştirme yapılmıştır. Bunların 14’ü özel sektör firmalarında doğrudan istihdam, 18’i Toplum Yararına Program kapsamında kamu kurumlarında istihdam, 60’ı ise İşbaşı Eğitim Programı kapsamında yapılan istihdamdır. Projeye destek sağlayan 15 firma bulunmaktadır.

İŞE İLK ADIM PROJESİ…

Yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe sahibi kazanması sağlanacaktır. Zorunlu istihdam sürecinde ödenecek ücretin net asgari ücretin yüzde 50’sine karşılık gelen tutarı ve zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından 12 ay süreyle istihdam etmeye devam edeceğine dair taahhüt verilmesi ve il müdürlüğü ile yeni bir sözleşme imzalanması durumunda istihdam edilecek bu kişiler için 12 ay süresince net asgari ücretin yüzde 25’i işsizlik sigortası fonundan karşılanmaya devam edilecektir.

‘İŞ’TE ANNE PROJESİ…

Sosyal yardım alan, ŞÖNİM, Kadın Sığınma Evleri’nden, Bakanlık birimlerinden yönlendirilen veya kurumumuza bizzat kendisi başvuru yapan 0-14 yaş çocuğu olan annelerin katılacak oldukları işbaşı eğitim programları veya istihdam garantili meslek edindirme kurslarında günlük 70 lira cep harçlığı ödemesi yapılacaktır. İlimizde, bu kapsamda 36 projeden yararlanılacaktır.

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ…

İmalat sektöründeki İşbaşı Eğitim Programına ya da sanayi sektöründeki istihdam garantili meslek edindirme kurslarına katılan 2-5 yaş arası kreşe giden çocuğu olan annelere günlük cep harçlığı ödemesine ilave olarak 400 lira bakım ücreti ödemesi yapılacaktır” diyerek, projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

 

 

 

          

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık