İstiklal Marşı’nı en güzel okuyan gençler ödüllendirildi

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsızlığımızın ve vatanseverliğimizin en önemli sembollerinden biri olan İstiklal Marşımızın, 98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marşımız’ olarak kabul edilişinin yıldönümü, ilçemizde de törenlerle kutlandı.

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyan gençler ödüllendirildi

12 Mart 1921’de, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 10 kıtadan oluşan Milli Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 98’nci yıldönümü münasebetiyle, ilçemizde de ilk ve orta dereceli okullar arasında ‘İstiklal Marşı’nı en güzel okuma, şiir, kompozisyon afiş/resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, düzenlenen bir törenle verildi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, İlçe Garnizon Komutanı V. Hv. Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Türker Yurtsever, Milli Eğitim Şube Müdürleri Coşkun Demir ve Akın Coşkun, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür V. Türker Yurtsever, Milli Mücadele döneminde milli bir ruhun oluşması için Milli Marş yazılmasına karar veren meclisin, bunun için ödüllü bir yarışma başlattığını, yarışmaya birçok şiir katıldığını ancak hiçbirinin beğenilmediğini, ödüllü bir yarışma olduğu için katılmayı ilk zamanlar kabul etmeyen Mehmet Akif Ersoy’un, ödülü almamak şartıyla katılmayı kabul ettiğini ve şiirini Ankara'daki Tacettin Dergâhı’nda yazdığını anlattı.

Öyle ki Milli Şairin, 10 kıtayı yazarken kâğıdının bittiği ve mürekkeple duvarlara yazarak devam ettiğini söyleyen Müdür V. Yurtsever, Ersoy’un uykusuz kalarak bitirdiği İstiklal Marşı dizelerinin, meclis tarafından büyük alkışlar eşliğinde kabul edildiğini belirti.

Yapılan konuşmanın ardından İstiklal Marşını en güzel okuma, şiir, kompozisyon, resim ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık