İYİ Parti’den, Başkan Tokat’a ziyaret

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti. İYİ Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette dostluk mesajları verildi.

İYİ Parti’den, Başkan Tokat’a ziyaret

İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevinden, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler nedeniyle istifa eden Mehmet Çayırlı, kendisinden sonra ilçe başkanı olarak görevlendirilen Ahmet Yanıkoğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle ziyarete gelemediğini belirterek; “İYİ Parti olarak ziyaret programı hazırladık, kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunmaya başladık ve ilk olarak da sizi ziyaret ediyoruz. Süreci hepimiz takip ediyoruz. Bildiğiniz gibi genelde ve yerelde yürütülen ittifak çalışmaları var. Biz basın yoluyla daha önce de her şeyimizle, alınacak her karara hazır olduğumuzu aktardık” dedi.

Gerçekleşen ziyaret için teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise ziyaret için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Gerek kurumsal kimliğinizle, gerek bireysel olarak; referandumda, seçim sürecinde ve ülkenin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyal tablosu karşısında bizlerle paralel tavırlar gösterdiniz. Ülkenin geleceğinden kaygı duyan, gidişattan memnun olmayan ve bu gidişatın biran önce durdurulmasını isteyen insanlar olarak bu konularda göstermiş olduğunuz, gayret ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bir başka tebrik etmek istediğim diğer konu ise yerel seçimler sürecinde ilçe teşkilatı olarak çok olgun bir duruşunuz var. Seçime ve ittifaka da hazırsınız. Tabanınızda soru işareti yaşanacak bir durum içinde de değilsiniz. Biz bu konuda yerel olarak, öncelikle sizin vereceğiniz her karara saygılıyız. Genel merkez düzeyinde sizler de, bizler de çok detay ve ayrıntı bilmiyoruz ama memleket için, halkımız için en doğru kararın çıkacağına inanıyorum. Biz elimizi en kolay uzatabileceğimiz ve bize el uzatıldığında da en kolay elini tutabileceğimiz siyasi parti olarak sizleri görüyoruz.

Türkiye referandumla bir rejim değişikliği yaşadı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle bunu perçinledi. Şimdi ise yereli de alarak Türkiye’deki bu rejim değişikliğini tamamlamaya çalışan bir çalışma var. O yüzden bu sadece bir yerel seçim değil… Bu aynı zamanda bir demokrasi seçimidir. Bu belki de Atatürk ilke ve devrimlerini savunma modu içerisindeki son mücadelemizdir. Mücadeleden kaçmıyoruz, mücadelenin içindeyiz, sonuna kadar da bu mücadeleyi yürüteceğiz.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın dostane sözlerinin ardından İyi Parti İlçe Teşkilatı adına eski Başkan Mehmet Çayırlı da şöyle devam etti:

“Türkiye’ye bir başkanlık sistemi dayatıldı. Biz Atatürk’ün bırakmış olduğu Cumhuriyet değerlerini sahip çıkan ve bu anlamda parlamenter sistemi savunan, parti olarak daha önce de bunu sizlerle birlikte savunduğumuz için aynı hisleri paylaşmaktayız. Sizin dediğiniz gibi ben de bu seçimi yerel seçim olarak görmüyorum. Sayın Devlet Bahçeli’nin kendi ifadesi ile cumhur ittifakının sağlamlaştırılarak, başkanlık sisteminin sorgulanmamasını planlamak. Biz İYİ Parti olarak parlamenter sistemi istiyoruz. Bu seçimi yerel olarak görmemek gerek, tamamen parlamenter sistemin devam edip etmemesi kararının verildiği bir seçim olarak görülmeli.

İttifak kararı gelirse sizlerle gayet uyum içerisinde çalışacağımızı düşünüyoruz. Daha da önemlisi asla siyasi nezaketi elden bırakmayacağız. Kimseyi karalamadan, kötülemeden, toplumda gerginlik yaratmadan bu seçim sürecini atlatacağız. Elbette son kararı Milas halkı verecektir.”

Gerçekleşen nezaket ziyareti, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık