İYİ Parti’den mecliste kullandıkları oyla ilgili basın açıklaması

​​​​​​​Dün öğleden sonra, İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı’ndan yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Milas Belediye Meclisi’nin Ağustos ayındaki toplantıda niçin farklı oy kullanıldığıyla ilgili açıklama, aynen şöyle:

İYİ Parti’den mecliste kullandıkları oyla ilgili basın açıklaması

“Ağustos 2020 tarihli Milas Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısı gündeminde yer alan; Kızılcakuyu Mahallemizde, Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 571 parselde kayıtlı 4500 m2 alanlı taşınmazın 1350 m2’lik alanının Sağlık Evi ve Aile Hekimliği mobil hizmet binası olarak kullanılması için İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisinin yapılması hususunda yapılan oylama esnasında Millet İttifakı ortağımız Cumhuriyet Halk Partisi’nden farklı oy kullanmamızdan kaynaklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışma ve iddialar ortaya atıldığından halkımızı bilgilendirme ve aydınlatma ihtiyacı duyulmuştur. 

 

Kamuoyunun bildiği üzere; 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde ilçemizde seçimlere Millet İttifakı olarak girilmiş ve Millet İttifakı Başkan Adayı Sayın Muhammet Tokat, halkımızın teveccühü ile belediye başkanı seçilmiştir.

Seçim öncesi ittifak kapsamında yapılan protokol gereği; partimize 2 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı ve her yıl 1 kişi olmak üzere 5 yıl boyunca encümen üyeliği verilmiştir. Millet İttifakı Belediye Başkanımız Sayın Tokat’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın açıklamasında da ifade ettiği üzere; ihtisas komisyonlarında 1 İYİ Parti üyesinin bulunması, seçim sonuçlarının ortaya çıkardığı aritmetik ve yasalar çerçevesinde partimizin yasal hakkıdır.  Dolayısıyla ittifak ve protokol kapsamında Belediye Başkanı tarafından partimize sadece 2 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı ve her yıl 1 encümen üyeliği verilmiştir.

Ancak kamuoyunun ve değerli halkımızın da takdir edeceği üzere; partimize verilen bu hakların karşısında İYİ Parti olarak bizler de seçimlerde verdiğimiz destek ve mücadele ile Milas Belediyesi yönetiminin, ülkemizi uçuruma sürükleyen Cumhur İttifakı’na geçmesini engellemiş bulunmaktayız. İYİ Parti’nin varlığı ve desteği, Milas’ımızın Atatürk ve Cumhuriyet değerleri ile yönetilmeye devam etmesinde büyük rol oynamıştır. Ortaya çıkan seçim sonuçları da bu hususu doğrulamaktadır.

Her ne kadar geçtiğimiz günlerde CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Millet İttifakı Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat tarafından, partiler arasındaki protokolün 6. Maddesini kasten ve bilerek ihlal ettiğimiz ve bu nedenle protokolün geçersiz hale geldiği iddia edilmiş ise de; İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatımız ve Belediye Meclis üyelerimiz tarafından protokolün ihlali asla söz konusu değildir. Bizim açımızdan ittifak da protokol de geçerliliğini sürdürmektedir.

İttifak yapmak, birlikte hareket etmek, uyumlu çalışmak gibi hususların YANLIŞA YANLIŞ DEMEMEK veya bilerek YANLIŞA EVET DEMEK OLMADIĞINI hatırlatmak isteriz.

Ağustos ayı Meclis toplantısında; Kızılcakuyu mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetini kesintisiz ve daha kaliteli bir şekilde alabilmesi için Belediyemize ait 4.500 m2’lik taşınmazın sadece 1.350 m2’sinin İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisinde kamu yararı ve halkımızın menfaati olduğundan Belediye Meclis üyelerimiz, ittifak ortağımız CHP Meclis üyelerinin aksine tahsis talebinin kabulü yönünde oy kullanmışlardır.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 salgını ile birlikte sağlık hizmetlerinin ve insan sağlığının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmışken ve ayrıca resmî bir tahsis kararı olmadan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ve Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu sağlık evi yapılması planlanan taşınmaza yatırım yapması mümkün olmadığından partimizce yapılan değerlendirmelerde tahsis talebinin kabul edilmesi yönünde görüş ortaya çıkmış ve oylamalarda bu yönde oy kullanılmıştır. Kaldı ki Milas Belediyesi tarafından önceki yıllarda onlarca belediye taşınmazının ilgili kurum ve kuruluşlara tahsisinin yapıldığı da bilinmektedir. Dolayısıyla emsalleri de mevcut iken Kızılcakuyu Mahallemizde sağlık evi yapılmak istenen bir taşınmazın süreli bir şekilde İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi hususunun neden kabul edilmediği veya ne tür sakıncalar içerdiği tarafımızca anlaşılamamıştır.

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak; gerek seçim çalışmalarında gerekse seçimden sonraki Belediye çalışmalarında ittifak ve protokol kapsamında üzerimize düşen her şeyi yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte ilçemizin en önemli değeri olan Labranda Su Fabrikası’nın yenilenmesi hususundaki önerimizde olduğu gibi Milas’ımız için çalışmaya, projeler üretmeye ve bu konuda Belediyemize her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz.

Ancak İYİ PARTİ olarak şartlar ne olursa olsun doğrudan ayrılmayacağımız yönünde milletimize verdiğimiz söz gereği, MİLLETİMİZİN MENFAATİNE OLAN KONULARDA MİLLETTEN YANA TAVIR TAKINMAKTAN HİÇBİR ZAMAN ÇEKİNMEDİK BUNDAN SONRA DA ÇEKİNMEYECEĞİZ.

İYİ PARTİ olarak kurulduğumuz günden bu yana Cumhuriyetin temel değerleri ile iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçme hususunda verdiğimiz mücadele çerçevesinde bu amaçla kurulan Millet İttifakı’nın ayrılmaz bir parçası olduğumuzu ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de net bir şekilde ifade ettiği üzere evimizin 83 milyonluk Türkiye  Cumhuriyeti olduğunu bir kez daha kamuoyuna ifade etmek isteriz."

           

Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık