Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta özel bir laboratuvar Koronavirüs testi yapmaya başladı

Milas Özel Önder Sağlık Hizmetleri Laboratuvarı’nda 18 Ağustos itibariyle Koronavirüs testi yapılmaya başlandı.

Milas’ta özel bir laboratuvar Koronavirüs testi yapmaya başladı

Uzm.Dr. Abdurrahman Önder ve önderliğindeki sağlık çalışanları, başvuranlara PCR testi yapıyorlar. Sonuçlar 24 saat içerisinde Sağlık Bakanlığı’na ve testi yaptıran vatandaşlara iletiliyor. Günlük 200 kişiye test yapılabiliyor.

Başvuranlar Genellikle Yurtdışına Çıkacak Olan İnsanlar

Başvuran hastaların çoğunun yurtdışına çıkacak olan insanlar olduğunu söyleyen Dr. Abdurrahman Önder: “Yurtdışına çıkarken örneğin Almanya, istenen belgeler arasında PCR testi oluyor. Fakat devlet hastaneleri PCR testini yalnızca hastalık semptomu  gösteren hastalara yapıyorlar. Dolayısıyla vatandaş PCR testi yapılan özel sağlık kuruluşlarını tercih ediyorlar” dedi.

Muğla’da İlk Koronavirüs testi yapan Özel Mikrobiyoloji Laboratuvarı !

“Şu anda Muğla’da devlete ait sağlık kurumları hariç, Koronavirüs testi yapan özel bir laboratuvar yok. Bu anlamda Sağlık Müdürlüğü tarafından incelemelerde bulunularak Koronavirüs testi yapabileceğimiz onayını aldık” diyen Önder, 18 Ağustos’ta ilk kez gerçekleştirilen testlerin sonuçlarının henüz açıklanmadığı, dolayısıyla pozitif çıkan hasta varlığının henüz netleşmediğini belirtti.

Test sonuçları 24 saat içerisinde Açıklanıyor

Test sonuçlarının 24 saat içerisinde çıktığını dile getiren Önder, sonucunun pozitif çıkması halinde gerekli sağlık kuruluşlarına durumun bildirildiğini belirtti. 

ÜCRET 30 EURO

Sadece PCR testi yapmak isteyenler için ücret 30 Euro. Daha önce virüs bulaşımı olup iyileşmiş  ya da Covid-19 geçirmiş olup olmadığını tespit etmeye yarayan Antikor Testi yaptırmak ise 150 TL.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis