Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İYİ Partili kadınlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava

İYİ Parti Milas Kadın Politikaları Başkanlığı üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda sarf ettiği ‘sürtük’ ifadelerinden dolayı Milas Adliyesi’ne giderek şikayetçi oldu.

İYİ Partili kadınlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava

Milas Adliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şikayetçi olan İYİ Parti Milas Kadın Politikaları Başkanlığı, bir yazılı açıklama yaptı. Milas Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı’nın imzasını taşıyan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 01.06.2022 tarihli grup toplantısında, bizlerin burada tekraren ifade etmekten ar edeceğimiz bir ifade ile Türk kadınına alenen hakaret etmiştir. Cumhurbaşkanının tüm televizyonlarda canlı yayında alenen kullandığı ifadenin açıkça “hakaret” suçunu teşkil ettiği Yargıtay’ın Yerleşik İçtihatlarında sabittir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı bu eylemi ile Anayasamızın 103.maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanı yemini de ihlal etmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Bizler; Türk kadınları adına, tüm kadınlar adına toplumsal ve siyasi vazifemiz gereği Sayın Cumhurbaşkanı’nın suç teşkil eder eylemine istinaden Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayette bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanı’nın “hakaret” suçunu alenen, tüm televizyonlar önünde canlı yayında ve en önemlisi Gazi TBMM çatısı altında işlemiş olmasının ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirilmesi, mübrez eylem ile hukuki dayanağını T.C. anayasasından alan “Cumhurbaşkanı yemininin ihlal edilmiş olmasının” da soruşturulması talepli olarak şikayet dilekçemizi Sayın Cumhuriyet Savcılığımıza arz ettik. Bağımsız Türk Yargısı’nın, şikayetimize istinaden hukukun gereklerini eksiksiz ve adil bir şekilde yapacağına, failin siyasi kimliğinden etkilenmeksizin başta Anayasamız olmak üzere kanunlarımızın emirlerini yerine getireceğine olan inancımız tamdır. İYİ PARTİ Kadın Politikaları Başkanlığı olarak bizler de başlattığımız hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.” denildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis